joi, august 18, 2022

Pentru a avea o sănătate de fier este important să trăim un stil de viață cât mai sănătos. Acesta cuprinde alimentația, odihna și sportul. Dintre acestea, în mod neașteptat, odihna joacă un rol foarte important în menținerea sănătății, regenerarea organismului și stimularea sistemului imunitar.

Somnul este decisiv pentru sănătate. Acesta este momentul în care organismul se regenerează și echilibrează toate funcțiile. De asemenea, odihna este necesară pentru creier, fiind responsabilă pentru menținerea sistemului nervos și prevenirea anumitor tulburări asociate.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

Odihna, cel mai important obicei pentru o sănătate de fier

Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, explică de ce somnul este unul dintre cei mai imprortanți factori care contribuie la menținerea sănătății organismului.

„Spun deseori că odihna este extrem de importantă. Pentru că organismul nostru are nevoie de ea într-o măsură în care nici nu gândim! Există un ritm de care trebuie să ținem cont.

În 2017, trei cercetători americani au primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru descoperirile lor referitoare la ritmul biologic. Și ei spun așa: „Somnul este decisiv pentru o funcționare normală a creierului și o bună funcționare a sistemului imunitar. Tulburările de somn sunt asociate cu depresiile, tulburările bipolare, afecțiunile neurologice, dar și cu cancerul”.

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

E dovedit: oboseala lasă urme și deteriorează buna funcționare a creierului. Noi trebuie să activăm, apoi să ne odihnim. Să respectăm ritmul. Trebuie să avem grijă de „capitalul” nostru de sănătate, în special de cel de sănătate mentală.

Profit de ocazie și vă recomand să vă feriți de căldura excesivă! Hipotalamusul reglează temperatura organismului și, în cazul în care aceasta este foarte ridicată, procesele chimice din creier sunt afectate. Canicula încetinește buna funcționare a creierului și provoacă nu doar oboseală, ci și stres, nervozitate, anxietate, stări depresive. Deci, stați la umbră, beți apă, nu mâncați produse cu nivel ridicat de grăsimi, evitați alcoolul! Sănătate!”, susține medicul, potrivit DC News.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private