Spălatul pe mâini versus gelul dezinfectant. Care e mai eficient?

Spălatul pe mâini versus gelul dezinfectant. Care e mai eficient? Credeți că gelul dezinfectant feste la fel de eficient ca spălatul mâinilor cu săpun și apă? Un experiment recent realizat de o profesoară, care s-a viralizat instant de la publicare, s-ar putea să vă pună pe gânduri.

Jaralee Metcalf, profesoară la Şcoala Elementară Idaho Falls, și-a propus să le arăta elevilor săi cât de important este spălatul mâinilor. Mai întâi le-a explicat copiilor cum se răspândesc bacteriile şi apoi le-a explicat de ce este importantă o igienizare a mâinilor.

Deși părea o joacă, profesoara a rugat câțiva elevi să atingă cu degetele lor câteva felii de pâine proaspătă. Apoi, au pus pâinea în pungi de plastic individuale pentru a observa ce se întâmplă pe parcursul unei luni, scrie webmd.com.

Profesoara a atins prima felie de pâine de laptopurile micuților. Cea de-a doua nu a fost atinsă, a fost introdusă direct în punga de plastic şi etichetată. A treia bucată de pâine a fost atinsă de toți copii din clasă cu mâinile murdare. Pentru a patra felie, întreaga clasă şi-a spălat mâinile cu apă caldă şi săpun şi, din nou, a atins felia. Şi pentru bucata de pâine cu numărul 5, copiii şi-au curăţat mâinile cu ajutorul unui produs antibacterian, fără să se spele în prealabil, şi apoi au atins-o.

Ce s-a întâmplat cu experimentul profesoarei după o lună

A verificat feliile de pâine. Singura felie de pâine care nu avea bacterii evidente pe ea a fost felia de pâine pe care copiii au atins-o după ce şi-au spălat mâinile cu apă şi săpun, notează brightside.me

Un lucru interesant este faptul că exemplarul feliei cinci, pe care elevii au atins-o după ce au flosit produse de igienizare fără a-şi spăla mâinile, s-a dovedit că avea aproape la fel de multe bacterii precum celelalte. Acesta este un exemplu clar că produsulele antibacteriene nu pot înlocui spălarea corectă a mâinilor cu apă și săpun.

Rezultatul experimentului a fost distribuit de Jaralee pe reţelele de socializare pentru a le spune părinţilor cum să îi înveţe pe copii să se spele corect pe mâini. Idea profesoarei a fost preluată de mai multe şcoli din America.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

4 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

5 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

6 ore ago

Citeste si: