vineri, august 19, 2022

Spălatul pe mâini versus gelul dezinfectant. Care e mai eficient? Credeți că gelul dezinfectant feste la fel de eficient ca spălatul mâinilor cu săpun și apă? Un experiment recent realizat de o profesoară, care s-a viralizat instant de la publicare, s-ar putea să vă pună pe gânduri.

Jaralee Metcalf, profesoară la Şcoala Elementară Idaho Falls, și-a propus să le arăta elevilor săi cât de important este spălatul mâinilor. Mai întâi le-a explicat copiilor cum se răspândesc bacteriile şi apoi le-a explicat de ce este importantă o igienizare a mâinilor.

Te-ar mai interesa: Un asteroid imens se îndreaptă cu viteză spre Pămâ...

Deși părea o joacă, profesoara a rugat câțiva elevi să atingă cu degetele lor câteva felii de pâine proaspătă. Apoi, au pus pâinea în pungi de plastic individuale pentru a observa ce se întâmplă pe parcursul unei luni, scrie webmd.com.

Profesoara a atins prima felie de pâine de laptopurile micuților. Cea de-a doua nu a fost atinsă, a fost introdusă direct în punga de plastic şi etichetată. A treia bucată de pâine a fost atinsă de toți copii din clasă cu mâinile murdare. Pentru a patra felie, întreaga clasă şi-a spălat mâinile cu apă caldă şi săpun şi, din nou, a atins felia. Şi pentru bucata de pâine cu numărul 5, copiii şi-au curăţat mâinile cu ajutorul unui produs antibacterian, fără să se spele în prealabil, şi apoi au atins-o.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

Ce s-a întâmplat cu experimentul profesoarei după o lună

A verificat feliile de pâine. Singura felie de pâine care nu avea bacterii evidente pe ea a fost felia de pâine pe care copiii au atins-o după ce şi-au spălat mâinile cu apă şi săpun, notează brightside.me

Un lucru interesant este faptul că exemplarul feliei cinci, pe care elevii au atins-o după ce au flosit produse de igienizare fără a-şi spăla mâinile, s-a dovedit că avea aproape la fel de multe bacterii precum celelalte. Acesta este un exemplu clar că produsulele antibacteriene nu pot înlocui spălarea corectă a mâinilor cu apă și săpun.

Te-ar mai interesa: Un spital privat de boli cardiovsculare oferă cons...

Rezultatul experimentului a fost distribuit de Jaralee pe reţelele de socializare pentru a le spune părinţilor cum să îi înveţe pe copii să se spele corect pe mâini. Idea profesoarei a fost preluată de mai multe şcoli din America.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private