Spirulina, una dintre cele mai bune proteine vegetale. Bogată în fier și calciu, cui se recomandă?

Spirulina este verde, alga minune care are culoarea vitalității. Dacă ești cât de puțin preocupat de sănătate, știi deja că verdele este viață și regenerare, în limbajul plantelor.

Spirulina este un super aliment! Proprietățile ei sunt uluitoare, este plină de nutrienți de bază, care te susțin când alegi un stil de viață sănătos sau te recuperezi după boli grave, ca diabet, cancer sau afecțiuni cardiovasculare.

Doar o linguriță îți poate accelera absorbția de nutrienți, minerale și vitamine. Alga minune pe nume spirulina are o mulțime de beneficii, iată de ce să o incluzi în meniu.

Spirulina este, practic, 60-70% proteină. Îți oferă 4 g de proteină în fiecare linguriță, făcând-o ideală persoanelor care nu consumă carne.

De fapt, are mai multă proteină decât carnea sau soia! Este așadar, unul din suplimentele de top.

Spirulina conține 8 aminoacizi esențiali, este bogată în vitaminele B, în special B2 și B1 – riboflavină și tiamină. O singură linguriță de pudră de spirulină îți aduce 11% din necesarul zilnic de fier.

Spirulina este bogată în minerale importante, precum potasiu, calciu, zinc, magneziu, mangan, seleniu, fier și fosfor.

De asemenea, spirulina abundă în antioxidanți și carotenoizi importanți, este una dintre cele mai bune surse de acid gras GLA, esențial pentru articulații și sănătatea inimii.

Iată ce beneficii apar dacă începi să consumi spirulină

  • Vei avea o digestie mult mai bună
  • Sistemul imunitar va fi accelerat, te va proteja la cele mai înalte cote
  • Vei vedea mai bine
  • Fiind hepatoprotectoare, sănătatea ficatului tău va fi net îmbunătățită
  • Vei fi mai rezistent în fața alergiilor
  • Organismul tău va fi puternic detoxifiat, sângele se va subția și sănătatea se va îmbunătăți considerabil
  • Studiile arată că spirulina reduce inflamațiile, nivelul ridicat de trigliceride, colesterol total și tensiune arterială, în timp ce accelerează HDL, colesterolul bun.

Așadar, alga minune poate fi numită, fără tăgadă, un super aliment, datorită atâtor beneficii.

Recent Posts

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Atenție la ouă și drob

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Sărbătorile Pascale se numără printre cele…

25 de minute ago

Tradițiile ne pot îmbolnăvi. De ce să NU consumăm ouăle vopsite care s-au spart în timpul fierberii

Daca ouăle vopsite de paste s-au spart în timpul fierberii, nu exista un risc major…

55 de minute ago

Ce nu ai voie să faci în Duminica Paștelui. Ține neapărat cont de aceste tradiții

Ce NU ai voie să faci în prima zi de Paște 2024. Creștinii ortodocși respectă…

o oră ago

Horoscop 5 mai. Află ce se întâmplă cu zodia ta în ziua de Paște: Este bine să ai garda ridicată

Horoscop 5 mai. Află ce se întâmplă cu zodia ta în ziua de Paște. Nativii…

2 ore ago

Beneficiile rugăciunii în ziua de Paște. Uite care este cea mai puternică rugă

Cea mai puternică rugăciune pe care să o rosteşti în ziua de Paşte. Ajută la…

2 ore ago

Cele patru previziuni sumbre ale lui Rasputin care s-au adeverit deja

Grigori Rasputin, misticul rus și consilier al familiei regale, a fost subiectul fascinației și al…

14 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic