Categories: Ştiri sănătate

Spitalul Foișor: 27 de medici și un singur pacient Covid

La Spitalul Foișor mai este un singur pacient Covid, la ATI, în condiile în care unitatea are 27 de medici, potrivit Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. 

Spitalul a solicitat revenirea la statutul de unitate medicală non-Covid, dar din cauza birocrației totul este întârziat. În timp ce Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă susține că unitatea trebuie să apeleze la asistenţa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), DSP precizează că a acordat încă din 5 mai aviz de modificare a structurii, dar aprobarea ieşirii din statutul de de unitate medicală pentru pacienţi cu Covid nu ţine de DSP, scrie News.ro.

Luni, 17.05.2021, în cadrul unităţii sanitare este internat un pacient Covid-19, la secţia ATI. Toţi medicii din cadrul Spitalului Foişor care nu se află în concediu medical sau de odihnă sunt remuneraţi conform prevederilor legale în vigoare. Numărul total al medicilor care lucrează în cadrul Spitalului Foişor este de 27”, a transmis Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), la solicitarea News.ro.

Ioana Mihăilă le-a transmis să se adreseze la DSP

Solicitată să precizeze dacă se va redeschide curând unitatea sanitară şi pentru pacienţii cu afecţiuni din sfera ortopediei, instituţia a precizat că „decizia revenirii unităţii sanitare la activitatea obişnuită excede atribuţiilor ASSMB”.

„Astăzi am primit o solicitare de la Spitalul Foişor prin care aceştia cereau revenirea şi primirea pacienţilor non-covid în structură. Am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am convenit să recomandăm Spitalului Foişor să solicite asistenţa tocmai Direcţiei de Sănătate Publică pentru a trece înapoi la forma de spital care îngrijeşte pacineţi non-covid. Nu ştiu câţi bolnavi de Covid mai sunt la Foişor, dar conform solicitărilor transmise, mai există în terapie intensivă un pacient covid” a precizat luni după-amiază, la Parlament, ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă.

Solicitarea de ieşire din Covid nu ţine de DSP Bucureşti

„Noi am primit o cerere pentru modificare de aviz de funcţionare de la începutul lunii mai, dar Spitalul Foişor a primit aviz de modificare a structurii incă din data de 5 mai, din partea DSP Bucureşti, astfel încât în momentul de faţă pot să vă spun că ei au rămas în Covid doar cu 5 paturi de ATI. Cererea a venit din partea managerului unităţii sanitare. 5 paturi de ATI, atât au în Covid, şi au primit din data de 5 mai aviz pe noua structură.

Ei pot fi fie Covid, fie non-Covid, pentru că așa le permite structura, ATI-ul este open space. Practic, ei în momentul de faţă nu pot rămâne spital Covid decât pe partea de AŢI, doar 5 paturi de ATI, cu toate că iniţial au avut 20 de paturi de ATI, întrucât, în urma unui control din partea DSU, am înţeles că instalaţia de oxigen nu face faţă decât pentru 5 paturi de ATI.

În momentul de faţă, noi am gândit că nu mai este oportun să rămână doar cu aceste 5 paturi de ATI. Solicitarea de ieşire din Covid nu ţine de DSP Bucureşti. Practic, noi nu facem decât răspundem solicitărilor venite din partea fiecărui manager de spital şi să punem în aplicare legea. În momentul de faţă”, a explicat dr Oana Nicolescu, şefa DSP Bucureşti.

Ea a precizat că săptămâna trecută DSP a dat curs solicitării venite din partea Spitalului Colentina, care a primit o nouă structură de funcţionare, practic non-Covid.

 

Recent Posts

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

17 minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

47 de minute ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

o oră ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

2 ore ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

2 ore ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

3 ore ago

Citeste si: