miercuri, decembrie 7, 2022

La Spitalul Foișor mai este un singur pacient Covid, la ATI, în condiile în care unitatea are 27 de medici, potrivit Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. 

Spitalul a solicitat revenirea la statutul de unitate medicală non-Covid, dar din cauza birocrației totul este întârziat. În timp ce Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă susține că unitatea trebuie să apeleze la asistenţa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), DSP precizează că a acordat încă din 5 mai aviz de modificare a structurii, dar aprobarea ieşirii din statutul de de unitate medicală pentru pacienţi cu Covid nu ţine de DSP, scrie News.ro.

Te-ar mai interesa: Un nou medicament, speranţă în lupta cu Alzheimer...

Luni, 17.05.2021, în cadrul unităţii sanitare este internat un pacient Covid-19, la secţia ATI. Toţi medicii din cadrul Spitalului Foişor care nu se află în concediu medical sau de odihnă sunt remuneraţi conform prevederilor legale în vigoare. Numărul total al medicilor care lucrează în cadrul Spitalului Foişor este de 27”, a transmis Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), la solicitarea News.ro.

Ioana Mihăilă le-a transmis să se adreseze la DSP

Solicitată să precizeze dacă se va redeschide curând unitatea sanitară şi pentru pacienţii cu afecţiuni din sfera ortopediei, instituţia a precizat că „decizia revenirii unităţii sanitare la activitatea obişnuită excede atribuţiilor ASSMB”.

Te-ar mai interesa: Rugăciune pentru sănătate către Sfânta Filofteia. ...

„Astăzi am primit o solicitare de la Spitalul Foişor prin care aceştia cereau revenirea şi primirea pacienţilor non-covid în structură. Am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am convenit să recomandăm Spitalului Foişor să solicite asistenţa tocmai Direcţiei de Sănătate Publică pentru a trece înapoi la forma de spital care îngrijeşte pacineţi non-covid. Nu ştiu câţi bolnavi de Covid mai sunt la Foişor, dar conform solicitărilor transmise, mai există în terapie intensivă un pacient covid” a precizat luni după-amiază, la Parlament, ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă.

Te-ar mai interesa: Pulsul mare triplează riscul de accident vascular ...

 Solicitarea de ieşire din Covid nu ţine de DSP Bucureşti

„Noi am primit o cerere pentru modificare de aviz de funcţionare de la începutul lunii mai, dar Spitalul Foişor a primit aviz de modificare a structurii incă din data de 5 mai, din partea DSP Bucureşti, astfel încât în momentul de faţă pot să vă spun că ei au rămas în Covid doar cu 5 paturi de ATI. Cererea a venit din partea managerului unităţii sanitare. 5 paturi de ATI, atât au în Covid, şi au primit din data de 5 mai aviz pe noua structură.

Te-ar mai interesa: Îți place mâncarea picantă? Asta spune multe despr...

Ei pot fi fie Covid, fie non-Covid, pentru că așa le permite structura, ATI-ul este open space. Practic, ei în momentul de faţă nu pot rămâne spital Covid decât pe partea de AŢI, doar 5 paturi de ATI, cu toate că iniţial au avut 20 de paturi de ATI, întrucât, în urma unui control din partea DSU, am înţeles că instalaţia de oxigen nu face faţă decât pentru 5 paturi de ATI.

În momentul de faţă, noi am gândit că nu mai este oportun să rămână doar cu aceste 5 paturi de ATI. Solicitarea de ieşire din Covid nu ţine de DSP Bucureşti. Practic, noi nu facem decât răspundem solicitărilor venite din partea fiecărui manager de spital şi să punem în aplicare legea. În momentul de faţă”, a explicat dr Oana Nicolescu, şefa DSP Bucureşti.

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă suferi de ficat gras: Trei semnele d...

Ea a precizat că săptămâna trecută DSP a dat curs solicitării venite din partea Spitalului Colentina, care a primit o nouă structură de funcţionare, practic non-Covid.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private