Știai că diabetul are miros? Află cele 7 semne neobișnuite la care trebuie să fii atent

Semne neobișnuite de diabet. Pentru mulți oameni, simptomele inițiale ale diabetului nu sunt întotdeauna cele obișnuite. Și medicii spun că de multe ori este motivul pentru care mulți oameni nu sunt capabili să controleze vârfurile de zahăr din sânge și, până când te ajungi la medic, este posibil ca starea ta să fi fost prezentă de ceva timp.

Prin urmare, există câteva simptome neobișnuite ale diabetului zaharat care sunt destul de comune, dar singura modalitate de a le recunoaște este să știi ce sunt și cum se prezintă.

Potrivit experților în sănătate, ignorarea acestor semne de avertizare pentru diabet poate duce la dezvoltarea complicațiilor diabetului, care pot să nu fie reversibile. De aceea, este important să recunoaștem simptomele pentru a menține un nivel sănătos al zahărului din sânge.

Unele dintre semnele rare și neobișnuite ale diabetului zaharat sunt:

Semne neobișnuite de diabet: 1. Respirație cu miros de fructe

Unul dintre simptomele mai puțin cunoscute ale diabetului zaharat include cetoacidoza diabetică, care este cauzată de respirația fructată.

Potrivit medicilor, acest lucru se întâmplă atunci când corpul tău nu este capabil să folosească suficientă insulină pentru energie și descompune celulele adipoase, producând un acid numit cetone. Cetonele excesive părăsesc în mod normal corpul prin urină, dar aici provoacă o respirație cu miros de fructe.

2. Infecție frecventă a tractului urinar

Zahărul atrage bacteriile și drojdia și atunci când nivelurile devin ridicate, sunteți obligat să dezvoltați frecvent infecții ale tractului urinar și drojdiei.

Acestea sunt cele mai frecvente la femei și pot fi recurente și nu reușesc să răspundă la niciun fel de tratament până când nivelul zahărului poate fi gestionat.

3. Mâncărime constantă

Dacă suferiți de mâncărimi frecvente și constante în tot corpul, este un semn de diabet nediagnosticat. Potrivit medicilor, atunci când nivelul zahărului din sânge crește, acestea afectează și fibrele nervoase din corp, ceea ce afectează în cea mai mare parte nervii de la mâini și picioare.

Mâncărimea constantă este un rezultat al acestei leziuni, care reduce și circulația la nivelul membrelor tale.

Semne neobișnuite de diabet: 4. Piele întunecată în jurul gâtului

Unul dintre posibilele semne de avertizare ale glicemiei crescute este pielea întunecată vizibilă din jurul gâtului, în special la nivelul cutelor și pliurilor. Medicii spun că pielea din jurul gâtului s-ar putea simți, de asemenea, catifelată sau mai groasă.

Culoarea închisă a gâtului, cunoscută și sub denumirea de acanthosis nigricans, poate fi văzută și pe zona inghinală și axile.

Semne neobișnuite de diabet: 5. Vederea se schimbă

De multe ori, persoanele care au diabet încep să aibă vedere încețoșată, care este unul dintre semnele de avertizare. Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate afecta fiecare parte a corpului, inclusiv ochii.

Poate modifica nivelul lichidului din ochi, ducând la umflare, vedere încețoșată sau dificultăți de concentrare asupra obiectelor.

6. Scădere în greutate fără a încerca

Persoanele care suferă de diabet de tip 1, din cauza lipsei de insulină, li se va împiedica utilizarea glucozei ca sursă de energie.

Prin urmare, corpul lor folosește depozitele de grăsimi și proteine pentru energie. În consecință, persoana în cauză pierde în greutate chiar și fără a încerca.

Semne neobișnuite de diabet: 7. Constipație cronică

Există multe motive pentru dezvoltarea constipației, printre care indigestia. Cu toate acestea, una dintre cauzele principale este că nivelul ridicat de glucoză poate afecta nervii din intestin și poate duce la încetinirea motilității.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

22 de minute ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

52 de minute ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

o oră ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

2 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

2 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică