vineri, iulie 1, 2022

Ochi obosiți și vedere încețoșată? Ochii obosiți și încordarea oculară sunt probleme care afectează multe persoane în zilele noastre. Mare parte dintre noi trebuie să petrecem multe ore pe zi, privind ecranele digitale la locul de muncă, fără nicio protecție împotriva luminozității ecranului, iar acest lucru poate fi foarte dăunător pentru ochii noștri.

Ochii obosiți și încordarea oculară pot duce la dureri de cap care persistă chair după plecarea de la birou. Încordarea poate provoca, de asemenea, o senzație de furnicături în retină și poate duce chiar la spasme faciale. Un alt simptom este sindromul privitului la calculator. Toate aceste simptome sunt rezultatul oboselii cauzate de privirea ecranelor digitale timp de câteva ore la rând.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe banane. Ai ...

  1. Acupunctura

Masați fiecare dintre punctele de presopunctură în jurul colțurilor ochilor. Faceți acest lucru de mai multe ori pe zi timp de 5-10 secunde.

ochi

  1. Celebrele felii de castravete pentru ochi obosiți

O metodă clasică și aprobată este răcirea pleoapelor cu felii de castravete. Luați un castravete proaspăt de la frigider, tăiați două felii subțiri și așezați-le pe pleoape. Lăsați feliile de castravete să se înmoaie aproximativ 10 minute. Castravetele are un efect de răcire, dar și de umezire și tocmai de asta au nevoie ochii obosiți.

  1. Lingurile reci

De asemenea, vă puteți trata ochii obosiți și iritați cu linguri reci. Puneți două linguri la frigider timp de o jumătate de oră. Metalul rece va face ca vasele umflate să se contracte. Dar niciodată nu puneți lingurile în congelator! Pielea sensibilă din jurul ochilor s-ar putea arde.

Te-ar mai interesa: Horoscop folcloric. Voropchievici: Ei sunt oamenii...

  1. Exerciții pentru ochi

ochi

Acest exercițiu nu necesită o anumită poziție din partea dvs. și nici mult timp.

  • Rotiți ochii în sensul acelor de ceasornic Apoi încet în sens invers acelor de ceasornic.
  • Asigurați-vă că, după finalizarea unui set, clipiți de câteva ori.
  • Continuați să faceți acest lucru de cel puțin 4-5 ori pe zi.

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private