Categories: Expertul zilei

Stimularea natalității prin susținerea familiilor, un obiectiv național. Gabriela Firea: „Copiii sunt prioritate zero pentru mine!”

Stimularea natalității prin susținerea familiilor, un obiectiv național. Gabriela Firea: „Copiii sunt prioritate zero pentru mine!”

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță „măsuri drastice” pentru prevenirea abuzurilor în centrele de plasament. „Copiii sunt prioritate zero pentru mine!”, anunță Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Copiii sunt prioritate zero pentru mine!”

„Copiii sunt prioritate zero pentru mine! Atât cei care au familii, cât și cei aflați în grija statului. Am preluat de curând mandatul de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, însă, în acest scurt răstimp am aflat de prea multe cazuri de abuzuri petrecute în centrele de plasament, care demonstrează că lucrurile nu funcționează cum ar fi de dorit. Anunț că voi lua măsuri drastice pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, iar viața acestor copii să fie mai bună”, a transmis Firea pe pagina sa de Facebook.

Stimularea natalității prin susținerea familiilor, un obiectiv național

Vineri, 14 ianuarie, Gabriela Firea a anunţat că îşi continuă misiunea principală, de a pune capăt crizei demografice din România, prin programe care să stimuleze natalitatea. În acest sens, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse avut o întâlnire pe această temă cu academicianul Cătălin Zamfir, pe care l-a şi cooptat în Consiliul Ministerului, un organism cu rol consultativ în elaborarea de politici pe care Ministerul Familiei să le implementeze.

„Trecem printr-o criză demografică accentuată și este nevoie cât mai urgent de o politică de creștere a natalității concepută împreună cu cele mai importante instituții ale statului. Sunt date sociologice pe care nu trebuie să le ignorăm.

Astăzi, m-am întâlnit cu academicianul Cătălin Zamfir, director al Institutului de Cercetare a Calității Vieții. Am pus bazele colaborării dintre Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Academia România pentru realizarea de proiecte și strategii care să ajute România să depășească această criză demografică. La întâlnire a participat și secretarul de stat, doamna Doina Pârcălabu.

L-am invitat pe domnul academician Cătălin Zamfir să facă parte din Colegiul Ministerului, organism consultativ care va furniza elemente solide pentru fundamentarea politicilor pe care le gândim pentru familie și tineret.

Ministerul pe care îl conduc a fost înființat tocmai pentru a realiza programe și proiecte care să ajute România să treacă de criza demografică. Până acum, problema scăderii natalității a fost doar frumos reprezentată în declarații și poze, dar niciodată nu au fost puse la aceeași masă toate forțele.

Stimularea natalității prin susținerea familiilor este un obiectiv național și o prioritate a Guvernului. Măsurile propuse în programul de guvernare cuprind programe de construire de creșe, măsuri fiscale pentru familiile cu mulți copii, programe de tip școală după școală, programe de credit pentru familiști sau stimulente pentru achiziția de locuințe sau mașini de familie”, a mai scris Gabriela Firea.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică