Categories: Ştiri sănătate

Știre de ultimă oră! OMICRON FACE RAVAGII! Țara care se pregătește pentru 1 milion de cazuri de omicron, deoarece răspândirea variantei de Covid este numită „enorm de îngrijorătoare”

Creșterea numărului de cazuri de Covid-19 în Marea Britanie este pe o traiectorie atât de abruptă încât țara a fost avertizată să se pregătească pentru un milion de cazuri până la sfârșitul lunii.

Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie a declarat miercuri că omicronul prezintă un avantaj semnificativ de creștere față de varianta delta, „însemnând că este probabil să depășească delta în Regatul Unit și să devină varianta dominantă”.

Această evaluare se bazează pe analiza datelor din Marea Britanie care arată un risc crescut de transmitere în gospodărie, rate crescute de atac secundar (cum ar fi șansa ca fiecare caz să infecteze un alt individ) și rate crescute de creștere în comparație cu delta, a spus UKHSA.

„Dacă ritmul de creștere și timpul de dublare continuă la ritmul pe care l-am văzut în ultimele 2 săptămâni, ne așteptăm să vedem cel puțin 50% din cazurile de coronavirus să fie cauzate de varianta omicron în următoarele 2 până la 4 săptămâni”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit CNBC.

„Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie estimează că numărul [actual] de infecții va fi de aproximativ 20 de ori mai mare decât numărul de cazuri confirmate și, prin urmare, numărul de infecții este mai aproape de 10.000”, a spus el.

„La rata de dublare observată în prezent, de între două zile și jumătate și trei zile, până la sfârșitul acestei luni, infecțiile ar putea depăși un milion”, a avertizat Javid, spunând că Regatul Unit se confruntă cu ceea ce el a numit „amenințări gemene atât de la omicron, cât și de la varianta delta. , care constituie cea mai mare parte, încă, a cazurilor globale.

Varianta omicron a fost observată pentru prima dată în Africa de Sud la începutul lunii noiembrie și raportată la Organizația Mondială a Sănătății pe 24 noiembrie. OMS a etichetat-o drept „variantă de îngrijorare” două zile mai târziu, observând că are mutații asociate cu transmisibilitate crescută.

De atunci, varianta a fost identificată în 57 de țări din întreaga lume, conform ultimului număr al OMS, și există tot mai multe cazuri de transmitere comunitară fără legături cu călătoriile.

 

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

30 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

59 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra