sâmbătă, octombrie 1, 2022

Creșterea numărului de cazuri de Covid-19 în Marea Britanie este pe o traiectorie atât de abruptă încât țara a fost avertizată să se pregătească pentru un milion de cazuri până la sfârșitul lunii.

Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie a declarat miercuri că omicronul prezintă un avantaj semnificativ de creștere față de varianta delta, „însemnând că este probabil să depășească delta în Regatul Unit și să devină varianta dominantă”.

Te-ar mai interesa: Weekend 1-2 octombrie: Evenimente cu intrare liber...

Această evaluare se bazează pe analiza datelor din Marea Britanie care arată un risc crescut de transmitere în gospodărie, rate crescute de atac secundar (cum ar fi șansa ca fiecare caz să infecteze un alt individ) și rate crescute de creștere în comparație cu delta, a spus UKHSA.

„Dacă ritmul de creștere și timpul de dublare continuă la ritmul pe care l-am văzut în ultimele 2 săptămâni, ne așteptăm să vedem cel puțin 50% din cazurile de coronavirus să fie cauzate de varianta omicron în următoarele 2 până la 4 săptămâni”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit CNBC.

Te-ar mai interesa: Raed Arafat: Planul României dacă Putin aruncă nuc...

„Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie estimează că numărul [actual] de infecții va fi de aproximativ 20 de ori mai mare decât numărul de cazuri confirmate și, prin urmare, numărul de infecții este mai aproape de 10.000”, a spus el.

„La rata de dublare observată în prezent, de între două zile și jumătate și trei zile, până la sfârșitul acestei luni, infecțiile ar putea depăși un milion”, a avertizat Javid, spunând că Regatul Unit se confruntă cu ceea ce el a numit „amenințări gemene atât de la omicron, cât și de la varianta delta. , care constituie cea mai mare parte, încă, a cazurilor globale.

Te-ar mai interesa: Îndrăgita Gina Bradea, operată de urgență. Ce a tr...

Varianta omicron a fost observată pentru prima dată în Africa de Sud la începutul lunii noiembrie și raportată la Organizația Mondială a Sănătății pe 24 noiembrie. OMS a etichetat-o drept „variantă de îngrijorare” două zile mai târziu, observând că are mutații asociate cu transmisibilitate crescută.

De atunci, varianta a fost identificată în 57 de țări din întreaga lume, conform ultimului număr al OMS, și există tot mai multe cazuri de transmitere comunitară fără legături cu călătoriile.

Te-ar mai interesa: Primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”: Câți...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private