Sari la conținut

Obiceiul periculos care te îmbolnăvește. NU mai face asta când intri în casă, poate favoriza apariția cancerului

Obiceiul periculos care te îmbolnăvește. Nu mai face asta când intri în casă, medicii vin cu explicații clare despre  acest comportament pe care cu toții îl facem.

Pe talpa încălțămintei se află, în medie, peste 400.000 de bacterii. Printre ele, și unele extrem de periculoase, care provoacă afecțiuni intestinale, infecții la nivelul plămânilor și chiar pneumonie, arată un studiu efectuat în SUA.

În plus, putem lua pe pantofi și smoala de pe anumite șosele, care s-a demonstrat că poate favoriza apariția cancerului, potrivit realitatea.net.

Cancerul este un termen larg care se referă la boli cu o mare varietate de simptome. Boala poate apărea practic la orice nivel de organ. Plămâni, intestine, piele, oase, creier, pentru a numi doar câteva.

Citeste si:

Boală cu multe cauze

Factorii care cauzează cancerul par a fi cel puțin la fel de numeroși ca și formele pe care acesta le poate lua. Oamenii de știință demonstrează deja că nu mai avem de-a face cu bolile bătrâneții, chiar dacă vârsta joacă un rol important în dezvoltarea bolii.

Factorii de mediu declanșează cancerul testicular


La sfârșitul secolului al XVIII-lea, medicul londonez Percival Pott a descoperit că bărbații care lucraseră ca hornari în tinerețe aveau o incidență mai mare a cancerului testicular decât populația generală. Deși au crescut observațiile privind relația dintre contactul (profesional) cu anumite substanțe și cancer, această constatare nu a fost imediat răspândită.

Substanțe chimice cancerigene

În 1918, oamenii de știință japonezi au demonstrat capacitatea anumitor substanțe chimice de a provoca cancer prin aplicarea unui strat de gudron pe animalele de laborator (iepuri), demonstrând o relație directă între gudron și cancerul de piele.

Milioane de fumători inhalează acum gudron de țigară în plămâni, iar cancerul pulmonar este principala cauză a deceselor cauzate de cancer. Cazurile apar mai frecvent la bărbați decât la femei. Raportul a început să se schimbe pe măsură ce s-au observat schimbări de comportament la fumători. Există multe alte substanțe care provoacă cancer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.