STUDIU: Acest aliment, eficient împotriva cancerului! Cât de des trebuie să îl consumi?

Alimentația este unul dintre factorii principali care influențează atât dezvoltarea cancerului, cât și prevenirea sa. Este adevărat că afecțiunea se poate manifesta având la bază o multitudine de factori, însă alimentația este un factor cheie ce poate preveni dezvoltarea celulelor canceroase. Iată ce aliment este eficient împotriva cancerului și cum trebuie să îl consumi!

Consumul de ciuperci, indiferent de specie, este asociat cu un risc redus de cancer, potrivit unui studiu realizat de Penn State Cancer Institute, citat de Digi24.

De asemenea, cercetătorii susțin că acestea nu trebuie să fie consumate în fiecare zi. Beneficiile lor se pot observa și în urma unui consum periodic, regulat.

Alimentul care luptă împotriva cancerului

Cercetătorii au analizat 17 studii despre cancer publicate între 1966 și 2020 pentru a determina o legătură între consumul de ciuperci și dezvoltarea cancerului – în special a cancerului de sân. Au descoperit că ciupercile pot ajuta într-adevăr la protecția împotriva cancerului, datorită bogăției lor în vitamine, substanțe nutritive și antioxidanți.

Potrivit rezultatelor studiului, persoanele care au consumat zilnic 18 grame de ciuperci au prezentat un risc de cancer cu 45% mai mic comparativ cu cele care nu mâncat deloc.

Ciupercile sunt bogate în vitamine, substanțe nutritive și antioxidanți și chiar dacă cele din specii exotice au cantități mai mari de aminoacizi decât ciupercile albe sau alte tipuri comune, orice varietate poate reduce riscul de cancer.

„Ciupercile sunt cea mai mare sursă dietetică de ergotioneină, care este un puternic antioxidant și celular”, a spus Djibril M. Ba, participant la studiu. „Reaprovizionarea cu antioxidanți poate ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ și la scăderea riscului de cancer”.

Cercetătorii au remarcat cele mai puternice efecte pentru cancerul de sân, deoarece persoanele care au consumat în mod regulat ciuperci au avut un risc semnificativ mai mic.

John Richie, cercetător la Penn State Cancer Institute și co-autor al studiului, spune că sunt necesare și studii viitoare pentru a identifica mai bine mecanismele implicate, însă dovezile cu privire la efectele benefice ale ciupercilor sunt cât de poate de clare.

 

Recent Posts

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

20 de minute ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

50 de minute ago

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

2 ore ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

2 ore ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

2 ore ago

Citeste si: