Sari la conținut

Semne neobișnuite care pot fi indicatori ai cancerului. Specialist: „Pot să apară şi sub unghii”

Cancerul este o afecțiune gravă de sănătate care, adesea, implică riscuri majore asupra sănătății și vieții. Acesta se poate manifesta în diferite forme și poate avea multiple cauze. Totodată, există anumite semne care pot fi indicatori ai cancerului și pe care este bine să le cunoști.

Depistarea timpurie a cancerului este esențială pentru vindecare. De aceea, medicii recomandă să urmezi un set de analize periodice, pentru a descoperi la timp dacă organismul tău nu funcționează în mod corespunzător. Cancerul nu provoacă mereu simptome evidente, motiv pentru care analizele sunt foarte importante.

Totuși, cancerul poate fi însoțit de anumite semne care, de multe ori, sunt trecute cu vedere. Simptomele nu indică mereu prezența cancerului și pot fi asociate și cu alte afecțiuni, însă este important să știi cât mai multe despre această afecțiune.

Semne neobișnuite care pot fi indicatori ai cancerului

Adina Alexandru, dermatolog, dezvăluie pentru Antena 3 că anumite semne se pot manifesta la nivelul unghiilor.

„Tumora aceea care seamănă cu o aluniţă poate să apară şi sub unghii. Acolo are o culoare maronie, dar neomogenă, este o bandă destul de groasă şi care se poate extinde şi către marginea cutanată a unghiei.”, a explicat dermatologul Adina Alexandru, la Sfat de sănătate, de la Antena 3, citată de DC News.

Petele albe de pe unghii pot apărea și din cauza unor carențe de vitamine și minerale, dar și din cauza manichiurei, precizează medicul dermatolog.

„Da, şi deficitul de calciu este o cauză a apariţiei acestor striaţii albe la nivelul unghiilor, dar sunt incriminate şi deficitul de zinc sau de seleniu. De asemenea, traumatismului unghiei în timpul unor proceduri cum ar fi manichiura este cea mai frecventă cauză de apariţie a acestor pete albe.”, a mai precizat medicul.

În situaţii mai rare, aceste pete albe pot semnala un limfom sau anumite infecţii.

Cele mai periculoase proceduri sunt „manichiura permanentă şi semipermanentă, pentru că pot provoca dermatite de contact la produsele conţinute şi, atunci, unghia se descuamează, iar pielea se irită. O igienă corectă a unghiei nu poate fi făcută dacă ai o manichiură care ţine o lună de zile şi pot apărea infecţii cu bacterii sau cu ciuperci.”, a atenţionat dr. Adina Alexandru.

În plus, stresul poate lăsa şi el semne la nivelul unghiilor.

„Stresul, care poate determina căderea părului, se poate reflecta şi la nivelul unghiilor. Ele pot suferi prin apariţia unor şănţuleţe, depresiuni care marchează episodul de stres.”, a explicat dermatologul Adina Alexandru.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel