duminică, septembrie 25, 2022

Alimentația este unul dintre factorii principali care influențează atât dezvoltarea cancerului, cât și prevenirea sa. Este adevărat că afecțiunea se poate manifesta având la bază o multitudine de factori, însă alimentația este un factor cheie ce poate preveni dezvoltarea celulelor canceroase. Iată ce aliment este eficient împotriva cancerului și cum trebuie să îl consumi!

Consumul de ciuperci, indiferent de specie, este asociat cu un risc redus de cancer, potrivit unui studiu realizat de Penn State Cancer Institute, citat de Digi24.

Te-ar mai interesa: Astrologii trag semnalul de alarmă: O zodie termin...

De asemenea, cercetătorii susțin că acestea nu trebuie să fie consumate în fiecare zi. Beneficiile lor se pot observa și în urma unui consum periodic, regulat.

Alimentul care luptă împotriva cancerului

Cercetătorii au analizat 17 studii despre cancer publicate între 1966 și 2020 pentru a determina o legătură între consumul de ciuperci și dezvoltarea cancerului – în special a cancerului de sân. Au descoperit că ciupercile pot ajuta într-adevăr la protecția împotriva cancerului, datorită bogăției lor în vitamine, substanțe nutritive și antioxidanți.

Potrivit rezultatelor studiului, persoanele care au consumat zilnic 18 grame de ciuperci au prezentat un risc de cancer cu 45% mai mic comparativ cu cele care nu mâncat deloc.

Te-ar mai interesa: Cifra de destin a Reginei Elisabeta. „Doi” și „nou...

Ciupercile sunt bogate în vitamine, substanțe nutritive și antioxidanți și chiar dacă cele din specii exotice au cantități mai mari de aminoacizi decât ciupercile albe sau alte tipuri comune, orice varietate poate reduce riscul de cancer.

„Ciupercile sunt cea mai mare sursă dietetică de ergotioneină, care este un puternic antioxidant și celular”, a spus Djibril M. Ba, participant la studiu. „Reaprovizionarea cu antioxidanți poate ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ și la scăderea riscului de cancer”.

Te-ar mai interesa: Reghecampf a mers prea departe: Scandalul cu Anama...

Cercetătorii au remarcat cele mai puternice efecte pentru cancerul de sân, deoarece persoanele care au consumat în mod regulat ciuperci au avut un risc semnificativ mai mic.

John Richie, cercetător la Penn State Cancer Institute și co-autor al studiului, spune că sunt necesare și studii viitoare pentru a identifica mai bine mecanismele implicate, însă dovezile cu privire la efectele benefice ale ciupercilor sunt cât de poate de clare.

Te-ar mai interesa: Criză sanitară. Medic: Pacienții NU se mai pot tre...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private