Categories: Ştiri sănătate

Studiu. Ai avut covid-19? Iată care sunt șansele să te infectezi din nou!

Persoanele care s-au îmbolnăvit deja de COVID-19 au o probabilitate substanțial mai mică de a contracta din nou virusul, cu un salt de zece luni, sugerează un nou studiu.

Cercetătorii de la University of College London (UCL) Institute of Health Informatics au analizat infecțiile la rezidenții și personalul de îngrijire la domiciliu din octombrie 2020 până în februarie 2021.

Ei au folosit testarea anticorpilor pentru a determina cine a fost infectat anterior cu virusul și i-au comparat pe cei care erau bolnavi anterior cu cei care nu au avut niciodată virusul.

Oamenii de știință au analizat datele strânse de la pacienții și personalul căminelor de îngrijire medicală din Anglia și au constatat că rezidenții au avut cu 65% mai puține șanse de a contracta virusul dacă l-au avut deja, în timp ce membrii mai tineri ai personalului au fost cu 85% mai puțini susceptibili de a se îmbolnăvi din nou.

„Este o veste foarte bună că infectarea anterioară protejează împotriva reinfectării în această perioadă de timp. Riscul de a fi infectat de două ori pare a fi foarte scăzut. Faptul că infecția anterioară cu COVID-19 oferă un nivel ridicat de protecție pentru cei din cămine și îngrijitorii lor, având în vedere preocupările anterioare că aceste persoane ar putea avea răspunsuri imune mai slabe, este un lucru încurajator. Aceste descoperiri sunt deosebit de importante, deoarece acest grup vulnerabil nu a fost în centrul multor cercetări”, a declarat autorul principal al studiului, dr. Maria Krutikov, medic în cadrul Wellcome Trust din Marea Britanie, conform Daily Mail.

Cantitatea de anticorpi ce oferă protecție pentru cineva care a fost infectat cu Covid-19 este un subiect de inters pentru medici, cercetători și chiar politicieni.

În timp ce unii credeau inițial că obținerea virusului o singură dată îi va face siguri pentru viitor, de atunci s-a descoperit că o persoană o poate contracta infecția de două ori.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

8 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

9 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

9 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

10 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

10 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia