Categories: Ştiri sănătate

Studiu: Persoanele vaccinate ar putea să transmită varianta Delta la fel de ușor ca persoanele nevaccinate!

Studiu: Persoanele vaccinate ar putea să transmită varianta Delta la fel de ușor ca persoanele nevaccinate!

Institutul britanic de sănătate publică a anunțat că există noi date preliminare conform cărora oamenii care s-au vaccinat anti-Covid ar putea să transmită varianta Delta a coronavirusului la fel de ușor ca cei care nu s-au vaccinat.

Sunt informații de ultimă oră care confirmă îngrijorările exprimate săptămâna trecută de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA. Și anume, că persoanele vaccinate anti-covid şi care sunt infectate cu varianta Delta ar putea transmite mai uşor virusul, faţă de persoanele infectate cu alte variante ale Covid.

Persoanele vaccinate ar putea să transmită varianta Delta la fel de ușor ca cele nevaccinate!

Prin urmare, în ciuda faptului că vaccinurile au demonstrat că furnizează un grad mare de protecție împotriva formelor severe și deceselor produse de varianta Delta, în special cu două doze, există mai puține date despre riscul transmiterii virusului de către persoanele vaccinate.

„Anumite constatări iniţiale (…) arată că încărcăturile virale în cazul celor care s-au infectat cu varianta Delta după ce au fost vaccinaţi ar putea fi similare celor observate la persoanele nevaccinate.

(…) Acest lucru ar putea avea implicaţii asupra contagiozităţii oamenilor, indiferent că sunt sau nu vaccinaţi. Totuşi, aceasta este o analiză exploratorie preliminară şi este nevoie de mai multe studii ţintite pentru a o confirma”, se arată într-un comunicat Public Health England (PHE), potrivit Reuters.

PHE arată că din totalul cazurilor confirmate cu varianta Delta care au ajuns la spital din 19 iulie, 55,1% au fost persoane nevaccinate, în timp ce 34,9% aveau ambele doze de vaccin. Circa 75% din populaţia britanică este vaccinată cu schema completă, aşadar ”pe măsură ce tot mai multe persoane se vaccinează, vom vedea un procent relativ mai mare al persoanelor vaccinate internate”, explică agenţia britanică.

B.1.621, o nouă variantă a coronoravirusului, se află „sub investigare”

Oamenii de știință britanici au atras atenția că o altă variantă a coronavirusului, cunoscută drept B.1.621 și detectată prima dată în Columbia, a dat semne că reușește să evite răspunsul imunitar declanşat de vaccinare sau de o infecţie anterioară.

PHE a etichetat varianta ca fiind ”sub investigare”, dar nu a declarat-o ”variantă de îngrijorare” – pas care ar putea atrage un răspuns mai puternic al politicilor de sănătate publică.

„Există dovezi preliminare de laborator care sugerează că vaccinarea și infectarea anterioară ar putea fi mai puțin eficiente în prevenirea infecției cu (B.1.621). Cu toate acestea, datele sunt foarte limitate și sunt necesare studii suplimentare.

Nu există nicio dovadă care să sugereze că este mai transmisibilă decât varianta dominantă Delta”, se mai arată în comunicatul PHE, care a adăugat că au fost confirmate 37 de cazuri ale acestei variante în Anglia.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

8 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

8 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

9 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

9 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

10 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

10 ore ago

Citeste si: