Studiu privind eficiența vaccinului Pfizer. Anunţ de ultimă oră. Ce se întâmplă după  5 luni de la imunizare

Studiu privind eficiența vaccinului Pfizer. Anunţ de ultimă oră. Ce se întâmplă după  5 luni de la imunizare.

Citând un studiu efectuat recent în Qatar, profesorul universitar Bogdan Glăvan răspunde la una dintre cele mai actuale subiecte, în legătură cu eficacitatea vaccinului anti-cvoid Pfizer. Acesta anunță, într-o postare pe contul său de facebook, că o persoană vaccinată cu serul Pfizer anti-covid se poate infecta şi transmite virusul mai departe după cinci luni de la administrare.

Potrivit studiului, vaccinului Pfizer îi scade eficiența împotriva bolii simptomatice, dar păstrează eficiența în ceea ce privește riscul de spitalizare cu cel puțin șase luni.

Studiu privind eficiența vaccinului Pfizer

„Cu alte cuvinte, vaccinul este foarte eficient împotriva îmbolnăvirii grave. Însă după vreo 5 luni nu mai contează, poți lua și transmite virusul mai departe. Cine s-a vaccinat în ianuarie-martie, să ridice mâna?”, a transmis profesorul Bogdan Glăvan.

Potrivit studiului din Qatar citat de profesorul universitar, eficacitatea estimată a vaccinului Pfizer împotriva oricărei infecții, asimptomatice sau simptomatice, a fost neglijabilă în primele două săptămâni după prima doză, a crescut la 36,5% (IC 95%: 33,1-39,8) în a treia săptămână după prima doză și a atins vârful său la 72,1% (IÎ 95%: 70,9-73,2) în primele cinci săptămâni după a doua doză.

„Eficacitatea a scăzut treptat după aceea, scăderea accelerând ≥ 15 săptămâni după a doua doză, atingând niveluri de protecție diminuate până în a 20-a săptămână. Eficacitatea împotriva infecției simptomatice a fost mai mare decât împotriva infecției asimptomatice, dar a scăzut în același mod. Eficacitatea împotriva oricărei boli severe, critice sau fatale a crescut rapid la 67,7% (IÎ 95%: 59,1-74,7) până în a treia săptămână după prima doză și a atins 95,4% (IÎ 95%: 93,4-96,9) în primele cinci săptămâni după a doua doză, unde a persistat cam la acest nivel timp de șase luni.”, arată studiul citat de Bogdan Glăvan.

Anunţ de ultimă oră. Ce se întâmplă după  5 luni de la imunizare

Concluziile studiului sunt următoarele:

  • Protecția vaccinului Pfizer/ Biontech „pare să scadă rapid după vârful său imediat după a doua doză”.
  • Protecția vaccinului Pfizer/ Biontech „persistă la un nivel robust împotriva spitalizării și decesului timp de cel puțin șase luni după a doua doză”.
„Protecția indusă de BNT162b2 împotriva infecției pare să scadă rapid după vârful său imediat după a doua doză, dar persistă la un nivel robust împotriva spitalizării și decesului timp de cel puțin șase luni după a doua doză.”
Reamintim că, în urmă cu o săptămână, Agenția americană a medicamentului (FDA) a acordat autorizare completă pentru vaccinul anti-covid produs de Pfizer, pentru persoanele de peste 16 ani. Este primul vaccin care obține o astfel de autorizare, până acum serurile aprobate beneficiind doar de autorizare de urgență de punere pe piață.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

o oră ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

2 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

2 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

3 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

3 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

4 ore ago

Citeste si: