Categories: Expertul zilei

Stufat fără carne de miel, o variantă mai sănătoasă. Rețetă de la dr. Mihaela Bilic

Stufat fără carne de miel. Stufatul este unul din preparatele tradiţionale ce se regăsește alături de alte delicatese pe masa de Paşti. Bun, gustos, săţios şi mai ales pe placul românilor care ţin cu tot dinadinsul să păstreze tradiţia de sărbători aşa cum se cuvine. Astfel, stufatul cu carne de miel este pentru gurmanzii care adoră carnea de miel, însă există o rețetă și pentru cei care nu vor să se îngrașe.

Stufat de ciuperci, o variantă mai ușoară și mai sănătoasă, recomandată pentru cei care nu preferă carnea de miel

În acest context, dr. Mihaela Bilic a prezentat o variantă mai ușoară, a înlocuit carnea de miel cu ciuperci.  Potrivit medicului, e important e să aibă multă verdeață.

„Nu uitați ca în meniul de Paște să includeți stufatul, acea tocană pe bază de ceapă și usturoi verde. E momentul din an în care trebuie să consumăm aceste verdețuri din belșug, pe post de alimente, nu de condimente.

Dacă digestia ne permite și cei din jur nu protestează, n-ar fi rău să mâncăm mai des și ceapă și usturoi. Conțin compușii cu sulf, care se activează în ficat și îl detoxifică. La nivelul sistemului cardiovascular fluidizează sângele, scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol și, implicit, riscul de boli cardiovasculare.

Usturoiul este considerat un antibiotic natural, alicina din structura lui blochează bacteriile și ciupercile nocive și echilibrează flora intestinală și bucală.

De reținut că usturoiul determină eliberarea de oxid nitric, aceeași moleculă miraculoasă prezentă în pastilele ce cresc potența masculină.

Și pentru doamne avem o veste bună: quercitina din ceapă și vinil-ditina din usturoi inhibă transformarea pre-adipocitelor în adipocite și blochează formarea de rezerve de grăsime în organism. Deci, consumul de ceapă și usturoi sunt un ajutor pentru slăbit, prin limitarea depozitelor adipoase”, a explicat dr Bilic în emisiunea ”Doctor de bine”.

Stufat fără carne de miel, o variantă mai sănătoasă. Rețetă de la dr. Mihaela Bilic


„Nu vă place carnea de miel? Atunci se poate face stufat cu carne de pui sau de porc”, mai spune nutriționistul

„Aveți arsuri de la ceapă și usturoi? În varianta fiartă, adică în stufat, sunt tolerate mai ușor, iar conținutul mare de fibre accelerează digestia.

Gătiți cu sos de roșii din belșug, crește absorția fierului din carne și din verdețuri, dacă mai era nevoie de argumente nutriționale. Poftă mare!”, conchide medicul.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

3 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

3 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

4 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

4 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

5 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

5 ore ago

Citeste si: