vineri, iunie 2, 2023

Stufat fără carne de miel. Stufatul este unul din preparatele tradiţionale ce se regăsește alături de alte delicatese pe masa de Paşti. Bun, gustos, săţios şi mai ales pe placul românilor care ţin cu tot dinadinsul să păstreze tradiţia de sărbători aşa cum se cuvine. Astfel, stufatul cu carne de miel este pentru gurmanzii care adoră carnea de miel, însă există o rețetă și pentru cei care nu vor să se îngrașe.

Te-ar mai interesa: Semne incipiente ale cancerului de sân. La ce treb...

Stufat de ciuperci, o variantă mai ușoară și mai sănătoasă, recomandată pentru cei care nu preferă carnea de miel

În acest context, dr. Mihaela Bilic a prezentat o variantă mai ușoară, a înlocuit carnea de miel cu ciuperci.  Potrivit medicului, e important e să aibă multă verdeață.

„Nu uitați ca în meniul de Paște să includeți stufatul, acea tocană pe bază de ceapă și usturoi verde. E momentul din an în care trebuie să consumăm aceste verdețuri din belșug, pe post de alimente, nu de condimente.

Dacă digestia ne permite și cei din jur nu protestează, n-ar fi rău să mâncăm mai des și ceapă și usturoi. Conțin compușii cu sulf, care se activează în ficat și îl detoxifică. La nivelul sistemului cardiovascular fluidizează sângele, scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol și, implicit, riscul de boli cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru DIABETICI: atenție la ACEST „ef...

Usturoiul este considerat un antibiotic natural, alicina din structura lui blochează bacteriile și ciupercile nocive și echilibrează flora intestinală și bucală.

De reținut că usturoiul determină eliberarea de oxid nitric, aceeași moleculă miraculoasă prezentă în pastilele ce cresc potența masculină.

Și pentru doamne avem o veste bună: quercitina din ceapă și vinil-ditina din usturoi inhibă transformarea pre-adipocitelor în adipocite și blochează formarea de rezerve de grăsime în organism. Deci, consumul de ceapă și usturoi sunt un ajutor pentru slăbit, prin limitarea depozitelor adipoase”, a explicat dr Bilic în emisiunea ”Doctor de bine”.

Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...

Stufat fără carne de miel, o variantă mai sănătoasă. Rețetă de la dr. Mihaela Bilic


„Nu vă place carnea de miel? Atunci se poate face stufat cu carne de pui sau de porc”, mai spune nutriționistul

„Aveți arsuri de la ceapă și usturoi? În varianta fiartă, adică în stufat, sunt tolerate mai ușor, iar conținutul mare de fibre accelerează digestia.

Gătiți cu sos de roșii din belșug, crește absorția fierului din carne și din verdețuri, dacă mai era nevoie de argumente nutriționale. Poftă mare!”, conchide medicul.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private