Suferi de aceste afecțiuni? Eficiența serurilor scade! Află dacă te expui riscului

Anumite afecțiuni cresc riscul de a dezvolta forme severe de boală. Pe de altă parte, există și cazuri în care bolile pot reduce eficiența vaccinurilor anti-COVID.

Anumite persoane se expun unor riscuri foarte mari dacă nu se vaccinează complet. Vârstnicii și persoanele care suferă de anumite afecțiuni au nevoie de vaccin pentru a fi protejate.

Totodată, afecțiunile pot reduce și eficiența vaccinurilor anti-COVID. În aceste cazuri, persoanele sunt mult mai vulnerabile în fața virusului, spre deosebire de persoanele care nu au aceste afecțiuni.

Cu toate acestea, protecția oferită de vaccin este una importantă, chiar și în această circumstanță. Deși poate fi mai redusă, aceasta protejează organismul, mai ales dacă vaccinul este făcut în schemă completă.

Afecțiunile care reduc eficiența vaccinurilor

Prof.dr. Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babș” Timișoara, a declarat că există o categorie de persoane vaccinate care au o imunitate scăzută, respectiv persoane care au diferite comorbidități, precum fibroze pulmonare, insuficiență cardiacă, pacienți vârstnici, persoane obeze, cu diabet, persoane care au diferite neoplazii, bolnavi hemato-oncologici, la care serurile anti-COVID 19 au un grad de eficiență redus.

Potrivit prof.dr. Cristian Oancea, acestora li se recomanda tratamentul cu anticorpi monoclonali, atenționând însă că terapia are efect dacă anticorpii monoclonali sunt administrați într-o perioadă de până la șapte zile de la debutul simptomelor.

„Tratamentul e simplu. Presupune aplicarea unei perfuzii cu o durată de cel mult două ore. În prealabil este, însă, necesară o evaluare a pacientului. Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara a primit de la Ministerul Sănătății câteva sute de doze pentru bolnavi. Tratamentul cu anticorpi monoclonali a fost avizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) la începutul lunii octombrie 2021”, a afirmat prof.dr. Cristian Oancea, potrivit rohealthreview.ro.

Recent Posts

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical. Modificări importante privind concediul medical

Medicii de familie pot elibera un certificat de concediu medical pentru o perioadă de 7…

57 de minute ago

Top 10 alimente pentru a elimina toxinele din ficat în mod natural și pentru a preveni insuficiența hepatică

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește ca depozit de nutrienți…

o oră ago

Pensiile acestor români se recalculează de două ori. Daniel Baciu: „Vor primi încă o creștere a veniturilor!”

Seniorii țării s-au bucurat de o creștere a pensiilor cu 13,8% la 1 ianuarie în…

2 ore ago

Alertă ANM: SCHIMBĂRI bruște ale vremii. PROGNOZA detaliată până pe 10 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 13…

2 ore ago

Horoscop 13 mai cu Pavel Globa. Vești grozave pentru o zodie. Se vor debloca situațiile financiare și vor reuși să ducă la bun sfârșit proiectele

Horoscop zilnic pentru luni, 13 mai 2024, realizatde Pavel Globa. Startul de săptămână le aduce…

3 ore ago

Citeste si: