Sari la conținut

Diabet: băutura de aur care scade glicemia. Se bea în timpul cinei

Esențial pentru gestionarea diabetului de tip 2 este controlul nivelului de zahăr din sânge, care poate provoca o serie de complicații grave. Cercetările publicate în Jurnalul Internațional de Cercetare Medicală și Științe ale Sănătății au descoperit că o băutură de aur poate scădea nivelul mediu de zahăr din sânge pe parcursul lunilor.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică în care nivelul zahărului din sânge crește la niveluri periculoase dacă nu sunt luate măsuri pentru a le împiedica. Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge sunt rezultatul producției reduse de insulină. Dezbrăcat de acest mecanism, nivelul zahărului din sânge tind să crească. Din fericire, există mijloace alternative de reglare a zahărului din sânge.

Modificarea dietei poate scădea nivelul ridicat de zahăr din sânge și chiar le poate stabiliza pe parcursul lunilor.

Dovezile publicate în Jurnalul Internațional de Cercetare Medicală și Științe ale Sănătății sugerează că consumul de oțet de mere poate avea acest efect puternic asupra nivelului de zahăr din sânge.

Un studiu single-orb, randomizat, controlat cu placebo a fost efectuat pe 110 pacienți eligibili cu diabet de tip 2 care au fost selectați și alocați în două grupuri.

Grupului intervențional i s-au administrat 15 ml oțet de mere în 200 ml apă în timpul cinei timp de trei luni – în timp ce celălalt grup a primit placebo.

Înainte și după HbA1C (hemoglobina glicozilată) și modificările glicemiei a jeun au fost evaluate și analizate pe parcursul perioadei de studiu.

HbA1c este nivelul mediu al glicemiei (zahărului) din ultimele două până la trei luni, iar glicemia a jeun măsoară glicemia medie după un post peste noapte.

Ce au aflat cercetătorii?

Ei au observat o schimbare „semnificativă” a HbA1c și a zahărului din sânge în repaus alimentar în grupul intervențional.

În schimb, nu a fost observată nicio schimbare semnificativă în media acestor statistici în grupul placebo.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că oțetul de mere, „dacă este utilizat în mod regulat, este eficient în controlul diabetului”.

Sfaturi generale de dietă pentru gestionarea diabetului

O dietă pentru diabet înseamnă pur și simplu să mănânci cele mai sănătoase alimente în cantități moderate și să respecti orele regulate de masă.

Clinica Mayo explică: „O dietă pentru diabet este un plan de alimentație sănătos, care este în mod natural bogat în nutrienți și sărac în grăsimi și calorii.

„Elementele cheie sunt fructele, legumele și cerealele integrale. De fapt, o dietă pentru diabet este cel mai bun plan alimentar pentru majoritatea tuturor”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel