Sari la conținut

Suferi de aceste afecțiuni? Eficiența serurilor scade! Află dacă te expui riscului

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Anumite afecțiuni cresc riscul de a dezvolta forme severe de boală. Pe de altă parte, există și cazuri în care bolile pot reduce eficiența vaccinurilor anti-COVID.

Anumite persoane se expun unor riscuri foarte mari dacă nu se vaccinează complet. Vârstnicii și persoanele care suferă de anumite afecțiuni au nevoie de vaccin pentru a fi protejate.

Totodată, afecțiunile pot reduce și eficiența vaccinurilor anti-COVID. În aceste cazuri, persoanele sunt mult mai vulnerabile în fața virusului, spre deosebire de persoanele care nu au aceste afecțiuni.

Cu toate acestea, protecția oferită de vaccin este una importantă, chiar și în această circumstanță. Deși poate fi mai redusă, aceasta protejează organismul, mai ales dacă vaccinul este făcut în schemă completă.

Afecțiunile care reduc eficiența vaccinurilor

Prof.dr. Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babș” Timișoara, a declarat că există o categorie de persoane vaccinate care au o imunitate scăzută, respectiv persoane care au diferite comorbidități, precum fibroze pulmonare, insuficiență cardiacă, pacienți vârstnici, persoane obeze, cu diabet, persoane care au diferite neoplazii, bolnavi hemato-oncologici, la care serurile anti-COVID 19 au un grad de eficiență redus.

Potrivit prof.dr. Cristian Oancea, acestora li se recomanda tratamentul cu anticorpi monoclonali, atenționând însă că terapia are efect dacă anticorpii monoclonali sunt administrați într-o perioadă de până la șapte zile de la debutul simptomelor.

„Tratamentul e simplu. Presupune aplicarea unei perfuzii cu o durată de cel mult două ore. În prealabil este, însă, necesară o evaluare a pacientului. Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara a primit de la Ministerul Sănătății câteva sute de doze pentru bolnavi. Tratamentul cu anticorpi monoclonali a fost avizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) la începutul lunii octombrie 2021”, a afirmat prof.dr. Cristian Oancea, potrivit rohealthreview.ro.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel