Categories: Ştiri sănătate

Sunt ideale pentru dietă: Aceste fructe au un conținut scăzut de carbohidrați

Sunt ideale pentru dietă: Aceste fructe au un conținut scăzut de carbohidrați

Fructele, în special cele care au un conținut scăzut de carbohidrați, sunt o modalitate excelentă de a face o masă mai sățioasă, fără a crește semnificativ conținutul de calorii.

Sunt pline cu vitamine și minerale care promovează sănătatea, precum și cu fibre sățioase. Este, de asemenea, completarea perfectă pentru a vă ajuta să construiți o farfurie sănătoasă fără a adăuga multe calorii suplimentare.

 

Concluziile unui studiu publicat în revista Circulation a Asociației Americane a Inimii au remarcat că participanții care au consumat cinci porții de fructe și legume în fiecare zi, spre deosebire de doar două, și-au redus riscul de boli cardiovasculare, cancer și mortalitate de orice cauză.

Un alt studiu arată că atât fructele, cât și legumele oferă organismului tău fibre alimentare, care pot reduce riscul de boli cardiovasculare și obezitate.

Fructe cu conținut scăzut de carbohidrați, ideale pentru dietă

„Numărul maxim de grame de carbohidrați permis ca fructele să fie în continuare considerate cu conținut scăzut de carbohidrați poate varia în funcție de diferite surse și interpretări ”, spune Mary Sabat, MS, RDN, LD.

„În general, fructele care conțin aproximativ 5 grame de carbohidrați neți per porție sunt considerate sărace în carbohidrați. Carbohidrații neți se referă la conținutul total de carbohidrați minus conținutul de fibre.”

Sabat mai spune că „fibrele sunt un tip de carbohidrați care nu este digerat complet de organism”.

El subliniază, de asemenea, că „multe fructe cu conținut scăzut de carbohidrați tind să fie bogate în fibre, ceea ce contribuie și mai mult la beneficiile lor pentru sănătate”.

Fructe de pădure

Fructele de pădure oferă organismului antioxidanți care vă pot aduce beneficii atât intestinului, cât și creierului, protejându-vă în același timp de tulburările inflamatorii, tulburările metabolice, bolile cardiovasculare și cancerele.

Sabat adaugă că fructele de pădure „sunt, de asemenea, bogate în fibre, oferind beneficii suplimentare pentru sănătate, menținând în același timp numărul net de carbohidrați scăzut ” . De asemenea, recomandă în mod special căpșunile, zmeura și murele.

Afinele sunt „o sursă excelentă de fibre și sărace în calorii (62 de calorii per cană).

„Este, de asemenea, o sursă grozavă de vitamine și antioxidanți, deci este un ingredient câștigător pentru parfaituri cu iaurt, salate sau gustări”, adaugă Margulies.

Cât despre zmeură, Margulies explică că „au 64 de calorii pe cană, o altă sursă grozavă de fibre”.

Sunt, de asemenea, „bogate în vitamina C, potasiu și folat și nu au grăsimi, colesterol sau sodiu”.

În ceea ce privește căpșunile, el spune că au niveluri deosebit de ridicate de antioxidanți cunoscuți sub numele de polifenoli.

Caisele

Oferă multe beneficii, fiind, de asemenea, „relativ sărace în carbohidrați”, spune Sabat.

De asemenea, caisele „oferă o cantitate bună de fibre și sunt o sursă de vitamine A și C ”, adaugă Sabat.

Grapefruit

Grapefruitul poate face totul, de la îmbunătățirea sistemului imunitar la susținerea funcției cardiovasculare sănătoase. De asemenea, vă pot ajuta să vă gestionați greutatea.

„Sunt, de asemenea, bogate în fibre și vitamina C, ceea ce le face o alegere sănătoasă pentru o dietă săracă în carbohidrați.”

Perele

„Sunt asociate cu un risc redus de diabet, împreună cu sănătatea intestinală îmbunătățită și constipație”, spune Margulies. Perele pot duce la pierderea în greutate, mai spune expertul.

Merele

Un măr pe zi ține doctorul departe. Acesta poate fi și unul dintre motivele pentru care, după banane, merele au fost al doilea cel mai popular fruct din SUA în 2022, potrivit Asociației Internaționale de Produse Proaspete, potrivit Pro News.

Când vine vorba de o alegere sănătoasă, merele sunt „bogate în fibre și antioxidanți, care au fost legate de un risc mai scăzut de diabet, boli de inimă și cancer ”, spune Margulies, menționând că ele pot „promova pierderea în greutate și îmbunătăți sănătatea intestinului și creier”.

Pepenele verde

Deși pepenele verde are un conținut relativ ridicat de zahăr în comparație cu alte fructe, este încă o opțiune viabilă cu conținut scăzut de carbohidrați datorită conținutului său ridicat de apă, care diluează concentrația totală de zahăr.

Pepenele galben

„Pepenele galben este un fruct răcoritor care are un conținut relativ scăzut de carbohidrați în comparație cu mulți alții ”, spune Sabat. De asemenea, este o sursă bună de vitamine A și C.

Piersicile

Piersica este fructul despre care unii experți susțin că îl protejează împotriva obezității, diabetului, hipertensiunii și inflamațiilor, precum și a bolilor cardiovasculare, neurodegenerative și oncologice.

Recent Posts

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

31 de minute ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

o oră ago

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

2 ore ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

2 ore ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

14 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

14 ore ago

Citeste si: