Categories: Ştiri sănătate

Superalimentele care luptă împotriva îmbătrânirii începând cu 50 de ani

Alimentația sănătoasă joacă un rol foarte important în calitatea vieții, iar alimentele cu proprietăți antiinflamatorii pot juca un rol crucial în încetinirea îmbătrânirii și în prevenirea bolilor legate de vârstă.

De aceea, atunci când împliniți 50 de ani, ar trebui să aveți și mai multă grijă la alimentație.

De fapt, inflamația cronică este un factor-cheie în procesul de îmbătrânire și este legată de diverse afecțiuni, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2, artrita și declinul cognitiv. Prin urmare, consumul de alimente cu proprietăți antiinflamatorii poate ajuta la reducerea acestei inflamații și la contracararea efectelor sale negative.

Superalimente pentru a încetini îmbătrânirea

Luați aminte la superalimentele pe care experta în nutriție clinică, alimentație și fondatoarea ‘Naturae Nutrition’, Selana Sainz, le-a evidențiat pe site-ul său.

Broccoli

Broccoli este o plantă din familia Brassicaceae, numită anterior cruciferous, potrivit Federației Spaniole de Nutriție (FEN) și este un exemplu ideal de legumă antiinflamatoare. Este, de asemenea, o sursă de potasiu, care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și a mușchilor.

Cacao

Cacao la o puritate de 85-100% este un aliment capabil să furnizeze energie, dar și să calmeze și să sature. Componentele sale, în special corticoizii și polifenolii naturali, îmbunătățesc metabolismul hormonal și ajută la blocarea unuia dintre factorii metabolici care favorizează inflamația, după cum explică Naturae Nutrition.

Somon

Potrivit FEN, somonul este o sursă de proteine, acizi grași mononesaturați și nesaturați, acizi grași omega-3, iod, potasiu, fosfor, seleniu, vitamina B6, B12, tiamină, niacină, vitamina D și E. Toate acestea fac din acest pește gras un superaliment care, pe lângă efectul său antiinflamator, furnizează vitamina D, necesară pentru fixarea calciului în oasele noastre.

Nuci

Nucile sunt un aliment foarte antiinflamator și o sursă excelentă de fibre, minerale precum zincul și omega 3, cea mai sănătoasă grăsime care există și care are un efect bun asupra inimii.

Ghimbir

Ghimbirul are vitaminele B, C și gingerol, două componente recomandate pentru a întârzia îmbătrânirea și a combate tot felul de boli, în special cele cauzate de inflamații și cele care afectează sistemul circulator.

Recent Posts

Speranțe pentru vindecare. Primul vaccin personalizat pentru cancer este testat în Marea Britanie

Vaccin personalizat pentru cancer, testat în Marea Britanie. Un studiu important al primului vaccin ARNm…

9 minute ago

Horoscop 13-19 mai. Zodia care primește o sumă mare de bani pe neașteptate

Horoscop 13-19 mai. Un moment cosmic captivant se desfășoară în perioada următoare: Soarele se alătură…

30 de minute ago

Hrana ca tratament. Un specialist ȋn nutriție ne dezvăluie secretele unei alimentații care ne menține sănătoși

Orice persoană trebuie să țină cont de multe aspecte atunci când ȋși conturează stilul de…

49 de minute ago

Stațiunea balneară din România renumită pentru tratamentul afecțiunilor cardiovasculare

Stațiunea balneară din România renumită pentru tratamentul afecțiunilor cardiovasculare este Covasna. Situată la aproximativ 35…

o oră ago

1.500 de lei în plus la pensie, pentru ACEASTĂ categorie de români

1.500 de lei în plus la pensie după recalculare. Noua lege a pensiilor se dorește…

o oră ago

Legătura dintre alimentație și dezvoltarea cancerului. Descoperire uimitoare a oamenilor de știință

Legătura dintre alimentație și dezvoltarea cancerului. Cercetătorii chinezi din domeniul oncologiei au descoperit un mecanism…

2 ore ago

Citeste si: