Te doare în GÂT? Rețeta unui medic te va scapă rapid de problemă

Te doare în GÂT? Virală sau bacteriană, durerea de gât nu este tratată în același mod de medici. Cum poți scăpa mai repede de această durere de gât? Ce medicamente? Iată rețeta doctorului Franck Gigon.

Tratamentul depinde de originea sa, care poate fi virală sau bacteriană.
Angina pectorală este o afecțiune ORL comună și benignă. Se caracterizează printr-o inflamație a faringelui și a organelor limfoide.

Cum puteți face diferența între angina albă și cea roșie? „Vorbim de angină roșie sau erilematopultacee în funcție de aspectul amigdalelor, este mai degrabă un criteriu fizic”, explică doctorul Franck Gigon, fitoterapeut și autorul cărții „Je me soigne par les plantes pour les nuls”:

O angină roșie: amigdalele sunt roșii și inflamate;
Angina erilematopultacee: amigdalele sunt roșii, dar mai mult sau mai puțin acoperite de semne albe.

Ceea ce este important este să știm dacă este vorba de o angină virală sau bacteriană, astfel încât să se poată administra tratamentul potrivit.

Angina virală sau bacteriană

Fie că este vorba de angină virală sau bacteriană, simptomele sunt aceleași: dureri în gât, dureri la înghițire, ganglioni limfatici dureroși sau febră. Din nou, examinarea clinică va ajuta la determinarea dacă este vorba de angină virală (în 80% din cazuri) sau de angină bacteriană, care poate fi caracterizată de semne clinice mai severe.

„În general, durerile de gât încep prin a fi virale și pot deveni apoi suprainfectate și bacteriene.

Majoritatea durerilor de gât sunt virale și nu sunt grave, dar unele sunt legate de bacterii sau de o suprainfecție bacteriană. În acest caz, boala poate fi mai gravă și sunt posibile complicații, chiar dacă sunt foarte rare.

Febră, dureri de gât… Cum să treci peste o durere de gât virală și să ameliorezi simptomele?

Tratamentul anginei virale este simptomatic: paracetamol pentru durere și febră, și chiar medicamente antiinflamatoare sau corticosteroizi atunci când inflamația este semnificativă.

Sunt posibile și tratamente naturale?

  • „Propolisul (sub formă de spray sau tablete) este foarte eficient asupra inflamațiilor, susține imunitatea locală și este, de asemenea, antiseptic;
  • Aromaterapia are un efect antiinfecțios datorită anumitor uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, ravintsara, menta pentru proprietățile sale analgezice imediate sau chiar eucaliptul radiata care este antiinfecțios, antiinflamator și analgezic; anumite plante, cum ar fi echinacea, modulează în sus apărarea imunitară, sunt antiinfecțioase și analgezice”.

Potrivit fitoterapeutului, „aceste uleiuri esențiale antiinfecțioase acționează atât asupra bacteriilor, cât și asupra virusurilor. Prin urmare, acestea previn suprainfecția bacteriană”.

Aceste plante aromatice pot fi folosite și în ceaiuri de plante și pentru a face gargară. Puneți 2-3 picături de ulei esențial în jumătate de pahar de apă caldă, amestecați și faceți gargară.

Cum se tratează angina bacteriană? Cum de a vindeca rapid simptomele?

În cazul anginei bacteriene, tratamentul se bazează pe administrarea de antibiotice (amoxicilină timp de 6 zile) și pe tratarea simptomelor.

„Angina bacteriană care nu este tratată corespunzător poate cauza probleme cardiace și complicații articulare”, explică doctorul Gigon.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că antibioticele ar trebui luate fără ca durerea de gât să fie diagnosticată ca fiind bacteriană: pe de o parte, tratamentul ar fi inutil, dar administrarea de antibiotice fără o nevoie reală poate avea un impact negativ asupra sănătății, în special prin creșterea rezistenței la antibiotice. „Antibioticele trebuie rezervate formelor bacteriene dovedite” printr-un test de screening, spune fitoterapeutul, potrivit Sante Magazin.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra