Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui condiment uitat de lume

Uite care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui condiment uitat de lume. Hreanul (Armoracia rusticana) este o plantă erbacee perenă din familia Brassicaceae. Încă din Evul Mediu, această plantă a fost cultivată în Alsacia. Deși frunzele pot fi consumate, rădăcinile sunt mai des folosite ca condiment în anumite mâncăruri. Hreanul este o legumă rădăcină.

Condiment interesant pentru sănătate

Hreanul nu este un condiment folosit frecvent în bucătărie. Cu toate acestea,  are multe beneficii care îl fac un condiment interesant pentru sănătate.

Hreanul apărarea împotriva infecțiilor virale și bacteriene

De exemplu, este bogat în vitamina C, cu exact 152 mg într-o porție de 100 de grame. Acidul ascorbic sau vitamina C este implicat în multe funcții importante ale organismului, cum ar fi „apărarea împotriva infecțiilor virale și bacteriene, protecția pereților vaselor de sânge, asimilarea fierului, acțiunea antioxidantă (captarea radicalilor liberi) și vindecarea rănilor. De asemenea, vitamina C favorizează absorbția fierului vegetal”, după cum detaliază Anses.

Hreanul abundă în vitamine și minerale

Uite care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui condiment uitat de lume

Se găsește în piețe din septembrie până în martie. Rădăcinile de hrean au un gust puternic de muștar, un gust picant. În rețete, hreanul poate fi înlocuit cu wasabi și viceversa.

Condimentul este adesea numit „muștarul german”. Deși wasabi este adesea menționat în legătură cu o pastă verde, adesea este vorba de fapt de hrean amestecat cu colorant verde, potrivit santemagazine.fr.

Rădăcina de hrean poate fi păstrată câteva zile în frigider

Cel mai adesea, hreanul este preparat, murat în oțet. Este mai rar să o găsești proaspătă. Rădăcina de hrean poate fi păstrată câteva zile în frigider, așa că cel mai bine este să o dai pe răzătoare doar atunci când ești gata să o folosești.

Ca și condiment – amestecat cu oțet – preparatul final poate fi păstrat câteva luni în frigider. De asemenea, puteți păstra rădăcina rasă în congelator timp de câteva luni.

Hrean – proprietăți

Expectorante; Decongestionante; Tonice; Antiparazitare; Antiinflamatoare; Vermifuge; Relaxante; Diuretice; Digestive; Citostatice; Hipotensive; Antiseptice.

Contraindicații

Orice cură cu hrean trebuie urmată după indicațiile medicului specialist. Hreanul nu este recomandat în cantități mari, deoarece poate irita sistemul digestiv. De asemenea, nu este recomandat persoanelor care suferă de boli inflamatorii intestinale sau ulcer la stomca.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

8 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

8 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

9 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

9 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

10 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia