Sari la conținut

Ce boală ai dacă ai cearcăne în jurul ochilor. Mergi urgent la medic

ochi
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
boala ochi

Ce boală ai dacă ai cearcăne în jurul ochilor. Mergi urgent la medic. Opt semne pe care corpul le folosește pentru a ne avertiza asupra unor probleme grave de sănătate!

Sănătatea este cel mai important lucru pentru oameni și, din nefericire, ne dăm seama de acest lucru când este prea târziu. Chiar înainte de a fi prea târziu, corpul ne informează, are propriile semne.

Uite care sunt cele opt semne pe care corpul le folosește pentru a ne avertiza asupra unor probleme grave de sănătate:

1. Talia mai mare de 80 cm

Dacă vezi că talia ta devine mai mare de 80 cm ar trebui să mergi la medic pentru a vedea dacă totul merge bine. Ar putea fi un semn de diabet sau de sindrom metabolic. 2. Dacă simți oboseală intensă și lipsă de concentrare, este o idee bună să vorbești cu medicul tău.

2. Culoarea galbenă în jurul ochilor

Opt semne pe care corpul le folosește pentru a ne avertiza asupra unor probleme grave de sănătate

Aceste semne se numesc xantelasmă și sunt rezultatul acumulării de grăsime sub piele. Este, de asemenea, un semn că ai colesterolul ridicat și un risc crescut de boli cardiovasculare.

3. Ai cearcăne în jurul ochilor? Semn de alergie

Pe lângă lipsa somnului, ar putea fi un semn de alergie dacă este urmat de mâncărimi și iritații.

4. Mâncărimi la picioare

Acesta ar putea fi un semn al unei infecții fungice.

5. Crăpături la colțurile gurii

Mănâncă mai multe legume, ouă și carne

Acest lucru indică faptul că există probabil o deficiență de vitamina B și fier. Ar trebui să mănânci mai multe legume, ouă și carne.

6. Erupție cutanată

Dacă nu dispare cu creme, ar putea fi un semn de boală celiacă. Cei care suferă de această boală sunt sensibili la produsele care conțin gluten.

7. Păr subțire

Acest lucru indică o deficiență de fier, precum și probleme tiroidiene. Fă un test de sânge și urmează un tratament adecvat.

8. Unghiile casante

Acest lucru ar putea indica o disfuncție tiroidiană, o infecție cu drojdie sau psoriazis. În cazurile severe, acest simptom poate fi urmat de o erupție cutanată, oboseală și dureri articulare. Uneori este cauzat de utilizarea frecventă a lacurilor, potrivit Pronews.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel