Din cuprinsul articolului
Te simți mereu obosit și te trezești des noaptea? Dr. Eric Berg DC a lansat un avertisment pentru cei care se trezesc frecvent în intervalul 2-3 dimineața. Acest fenomen ar putea indica o problemă de sănătate subadiacentă, scrie The Mirror.
Dr. Berg a explicat că nivelul de cortizol, hormonul stresului, ar trebui să fie la cel mai scăzut nivel în jurul orei 2 dimineața. Dacă acesta crește brusc în această perioadă, poate provoca treziri nocturne și perturbări ale somnului.

Pentru a regla nivelul de cortizol, Dr. Berg sugerează suplimentarea cu magneziu. Deficiența acestui mineral poate agrava dezechilibrele hormonale și poate afecta calitatea somnului.
Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale pentru mentinerea functiilor celulare, precum si reglarea potasiului, calciului si sodiului. În plus, magneziul este important pentru creier, sistemul nervos și oase. Este conținut în cantități solide în semințe, cereale, fasole, legume, pește și nuci.
Somnul deficitar – asociat cu probleme serioase de sănătate
Somnul deficitar este asociat cu riscuri serioase pentru sănătate, inclusiv boli cardiace, diabet și demență. Dr. Berg recomandă magneziul bisglicinat, un supliment care poate ajuta la relaxarea musculară și la reducerea nivelului de cortizol. Acesta ar trebui administrat seara, înainte de culcare, pentru a sprijini un somn odihnitor.
Simptomele deficitului de magneziu
Dacă aveți o lipsă de această substanță în corpul dumneavoastră, veți simți cu siguranță o tulburare de somn. Te vei simți neliniștit și hiperactiv.
Magneziul este important pentru funcționarea acidului gamma-aminobutiric, care, la rândul său, acționează ca un neurotransmițător calmant în sistemul nervos central în sine.
Acidul este important pentru transferul impulsurilor nervoase către organism și modul în care răspundem la stres și tensiune. Din acest motiv, este foarte important să luați magneziu înainte de somn.
Care sunt semnele că îți lipsește magneziul din corp
- Oboseală. Unul dintre principalele semne că vă lipsesc magneziul este oboseala. Studiile au arătat că 300 până la 1.000 mg de magneziu este suficient pentru a face față oboselii cronice.
- Crampe. Crampele inferioare ale membrelor sunt următorul lucru la care trebuie să fim atenți în timp util. Acest lucru sugerează că avem o lipsă de mineral. Magneziul este implicat în semnale neuromusculare și este unul dintre principalele motive pentru a simți percepțiile.
- Probleme osoase. Dacă menținem deficitul de magneziu în corpul nostru, riscăm să fim afectați de probleme osoase. Acest lucru poate duce într-o etapă ulterioară la fracturi și consecințe mai neplăcute. Deficitul de magneziu reduce nivelul de calciu din sange, iar calciul este foarte important pentru mentinerea sanatatii oaselor.
O dorință insurmontabilă pentru dulce
Dacă mâncați foarte des ceva dulce, este, de asemenea, un semn că organismul nu are magneziu și trebuie să luați măsuri în timp util.
Articolul are doar un scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un medic.