Categories: Ştiri sănătate

Ted Kaczynski a murit în închisoare, la 81 de ani. „Unabomber”, unul dintre cei mai periculoși teroriști din SUA, a avut studii la Harvard

Ted Kaczynski, teroristul american care timp de aproape 20 de ani a dus o campanie de atentate cu bombă prin poștă în SUA, a murit în închisoare, la vârsta de 81 de ani, potrivit FBI.

Cel cunoscut sub numele de „Unabomber” a ucis academicieni, oficiali de afaceri și alții de-a lungul a aproape 20 de ani, s-a sinucis sâmbătă la centrul medical al închisorii federale din Butner, Carolina de Nord, a declarat purtătoarea de cuvânt a Biroului Federal al Închisorilor din SUA, Kristie Breshears, pentru Associated Press.

Cine a fost Ted Kaczynski

Kaczynski. la bază matematician, a trimis 16 bombe prin poștă, între 1978 și 1995 către oameni din cadrul universităților și transporturilor aeriene. În urma exploziilor 3 persoane şi-au pierdut viaţa și alte 23 au fost rănite. Kaczynski a fost prins și arestat în 1996.

Înainte de a fi transferat la unitatea medicală, bărbatul a fost plasat în închisoarea federală de maximă securitate din Florence, Colorado, iar în 1998 a fost condamnat la patru pedepse pe viață.

Ted Kaczynski a trimis, la un moment dat, o scrisoare către cele două publicaţii de renume americaneThe Washington Post și The New York Times în care le-a cerut să îi publice manifestul de 35.000 de cuvinte, „Societatea industrială și viitorul său”.

Documentul condamna industrializarea, spunând că aceasta a dus la „suferință psihologică larg răspândită” și a provocat deteriorări ale mediului și alienare încât societatea modernă ar trebui distrusă.A susținut „o revoluție împotriva sistemului industrial”.

A fost una dintre cele mai lungi și mai costisitoare vânătoare de oameni din istoria Statelor Unite. Cu ani înainte de atacurile din 11 septembrie, i-a făcut pe mulți americani să se teamă să deschidă poșta și să se îmbarce în avioane.

A studiat la Harvard

Când Kaczynski a fost arestat în 1996, au apărut detaliile vieții sale: născut la Chicago în 1942 din părinți din clasa muncitoare, a continuat să studieze la Harvard și să predea matematică la Universitatea din California, Berkeley.

În 1971, domnul Kaczynski s-a mutat într-o baracă pe care a construit-o în zona rurală din Montana, unde a locuit fără electricitate și apă curentă și unde, s-a dezvăluit mai târziu, a intrat într-o serie de vandalism ecologic, sabotând utilaje miniere, arzând echipamente de exploatare forestieră și distrugând.

Cabana îndepărtată a fost, de asemenea, locul în care domnul Kaczynski a construit mai mult de o duzină de bombe și și-a conceput planul de a-i teroriza pe cei pe care îi percepea că promovează relele tehnologiei.

Însă tocmai publicarea manifestului a dus, în cele din urmă, la prinderea sa. Fratele lui Kaczynski, David și soția acestuia, Linda Patrik, au recunoscut stilul în care era scris materialul și au informat FBI-ul, care îl căuta de ani de zile.

În aprilie 1996, autoritățile l-au găsit în cabana din Montana. La faţa locului s-au găsit teancuri de jurnale cu schiţe şi scheme de producere a bombelor, dar şi două bombe deja confecţionate.

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

1 minut ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

31 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică