marți, mai 30, 2023

Atenție! Riști închisoare dacă mai rupi aceste PLANTE

Plantele protejate au o importanță mare științifică și sunt ocrotite de lege în România, pentru a permite perpetuarea lor în flora României.

Plantele îndeplinesc simultan mai multe misiuni binefăcătoare nouă.
Află mai jos care sunt 18 dintre aceste plante ocrotite de lege, dar și ce poți să faci ca să nu le distrugi.

De ce sunt anumite plante ocrotite de lege în România?

Cândva, plantele ocrotite acum prin lege se găseau din belșug pe câmpiile, dealurile și munții din țara noastră.
Motivul pentru care există o listă de plante ocrotite de lege, este tocmai pentru a permite perpetuarea lor în flora României pe perioade de zeci de ani de acum încolo.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

flori de primăvară
În prezent, la noi în țară sunt peste 200 de specii de flori rare care au fost declarate monumente ale naturii, ceea ce înseamnă că sunt ocrotite prin lege.

Persoanele care rup plante pe cale de dispariție, perturbă sau vânează animale protejate riscă, pe lângă amendă, și pedepse cu închisoarea.

În acest context, Agenția pentru Protecția Mediului a transmis un mesaj oamenilor.

„Le veți întâlni sub diverse denumuiri: plante rare, plante aflate pe lista roșie, protejate, ocrotite, monumente ale naturii etc., dar esența este că educația și adevărata protecție se află la fiecare dintre noi!”, transmite Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud.

Te-ar mai interesa: Camera Deputaților amână să voteze proiectul de le...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private