Procedura care nu radiază și diagnostichează peste 150 de boli

Termografia este o procedură medicală non-invazivă, care poate diagnostica o multitudine de boli.

Mai exact, specialiștii susțin că peste 150 de afecțiuni pot fi diagnosticate cu acestă metodă, de la boli din sfera ORL, afecțiuni ale sistemului respirator, urinar, digestiv, circulator, endocrin dar și boli cutanate sau chiar cancerul.

Termografia. Poate cel mai mare avantaj al termografiei este acela că, spre deosebire de radiografie sau tomografie, acesta nu radiază absolut deloc. De aceea, se poate și repeta ori de câte ori este nevoie. Se poate efectua la orice vârsta, bineînțeles la recomandarea medicului.

De asemenea, este bine să știi că examenul nu este deloc dureros și durează zece minute sau 30 de minute, în funcție de complexitatea afecțiunii care urmeză să fie diagnosticată. Mai mult, medicii spun că este o metodă funcțională, ea face parte din familia EKG, EEG, EMG, explorează termogeneza celulară în condiții de sănătate sau de boală.

Iată ce reguli trebuie să ai în vedere înainte de acestă investigație:

Însă, sunt anumite reguli de care trebuie să ții cont atunci când faci acestă analiză. De exemplu, nu trebuie să faci duș cu o seara înainte, nu vei mânca cu 6 ore înainte, nu bei alcool cu 24 de ore dar nici cafea. De asemenea, nu vei folosi nicio cremă pe corp, iar bijuterii nu ai voie să porți în clipa examinării.

Vestea bună este aceea că orice tratament ai lua tu pentru diferite boli cronice nu trebuie întrerupt pentru această analiză.

În plus, de cele mai multe ori, rezultatul se dă pe loc, așa că vei pleca din cabinet mult mai liniștit: știi dacă ai ceva sau nu!

Specialiștii susțin că este o metodă cât se poate de sigură pentru individ, nu are niciun risc. Și poate să fie folosită pentru orice zonă a corpului.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

15 minute ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

44 de minute ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

o oră ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

2 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

2 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic