Categories: Ştiri sănătate

Testarea gratuită încetează de la 1 aprilie, deși este o măsură esențială pentru gestionarea pandemiei

Testarea este, în continuare, o măsură esențială pentru gestionarea pandemiei și limitarea răspândirii virusului. Alături de vaccinare, testarea a avut un rol important în protejarea populației de persoanele infectate.

Testele pentru depistarea COVID au avut mai multe beneficii. Acestea au facilitat călătoriile și participarea la evenimente în timp ce restricțiile erau active.

De asemenea, acestea au oferit siguranță oamenilor și au depistat multe cazuri de COVID înainte ca persoanele infectate să transmită mai departe virusul.

Testarea gratuită a făcut parte din strategia de combatere a virusului SARS-CoV-2 în multe țări.

Cu toate acestea, odată cu eliminarea restricțiilor, se pare, testarea gratuită va înceta.

Testarea gratuită va înceta

Prima țară care ia astfel de măsură este Anglia.

În privința pandemiei Covid, în Anglia, testarea gratuită încetează de la 1 aprilie. Marea Britanie rămâne una dintre țările cu cele mai multe victime ale pandemiei, iar testarea a fost unul dintre mecanismele principale în managementul crizei, comunică RRA.

Testarea împotriva Covid a fost mereu gratuită în Regatul Unit, pe toată perioada pandemiei. Teste rapide sunt distribuite cu ajutorul farmaciilor, școlilor sau se pot comanda online. Persoanele cu rezultate pozitive la testele rapide sunt invitate, apoi, să facă un test de laborator, în centre speciale. Și testele de laborator au fost mereu gratuite.

De săptămâna viitoare, guvernul din Anglia nu mai furnizează teste gratuite

Principalul motiv este legat de costurile uriașe pentru bugetul public, de ordinul miliardelor de lire. Scoția va elimina, și ea, testarea gratuită, însă doar la sfârșitul lunii aprilie, iar în Țara Galilor și în Irlanda de Nord, testarea gratuită va înceta la sfârșitul lunii iunie.

Eliminarea testării gratuite intervine, însă, într-un moment când în întreg Regatul Unit are loc o nouă explozie a infectăriilor. În săptămâna care se încheie s-au înregistrat cu un milion de infectări mai mult față de săptămâna trecută.

În acest moment, 4,3 milioane de britanici au Covid din cauza unei variante a Omicron cunoscută ca BA.2, mai contagioasă. Rata ridicată a vaccinării – peste 90% dintre adulți sunt imunizați – face ca numărul spitalizărilor să rămână sub control. În acest moment, puțin peste 300 de persoane se află în Terapie Intensivă din cauza coronavirusului.

Recent Posts

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

31 de minute ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

o oră ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

2 ore ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

3 ore ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

3 ore ago

Citeste si: