miercuri, iunie 29, 2022

Organizația Mondială a Sănătății se așteaptă ca o versiune mai transmisibilă a omicronului să crească în circulație în întreaga lume, deși nu este încă clar dacă subvarianta Covid poate reinfecta persoanele care au prins o versiune anterioară a tulpinii omicron.

Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS Covid-19, a declarat  că agenția globală de sănătate urmărește patru versiuni diferite de omicron. Van Kerkhove a spus că subvarianta BA.2, care este mai contagioasă decât versiunea dominantă în prezent, BA.1, va deveni probabil mai comună.

Te-ar mai interesa: Atenție la căpușe! 14% din populația lumii s-a inf...

„BA.2 este mai transmisibil decât BA.1, așa că ne așteptăm să vedem că BA.2 crește în detecție în întreaga lume”, a spus Van Kerkhove în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri transmise în direct pe platformele de socializare ale OMS, marți, potrivit CNBC.

OMS monitorizează BA.2 pentru a vedea dacă subvarianta cauzează o creștere a noilor infecții în țările care au înregistrat o creștere rapidă și apoi o scădere bruscă a cazurilor de omicron, a spus ea.

Van Kerkhove a subliniat că nu există nicio indicație privind o diferență în severitatea infecțiilor cauzate de oricare dintre subvariante, deși ea a remarcat că cercetările sunt în desfășurare. Omicron, în general, nu îmbolnăvește oamenii ca variantele alfa și delta, deși se răspândește mai repede.

Te-ar mai interesa: Medic: aceasta este cea mai întâlnită tulburare ca...

Cercetătorii din Danemarca au descoperit că BA.2 este de aproximativ 1,5 ori mai transmisibil decât BA.1 și este mai capabil să infecteze persoanele care sunt vaccinate și chiar au doza booster. Cu toate acestea, persoanele care sunt complet vaccinate au mai puține șanse să o răspândească decât cei nevaccinați.

Van Kerkhove a spus că vaccinurile rămân foarte eficiente în prevenirea bolilor severe și a morții, deși nu previn toate infecțiile. Ea a cerut oamenilor să se vaccineze și să poarte măști de protecție în interior.

Te-ar mai interesa: Băutura aurie care scade glicemia! Este indicată a...

Dr. Abdi Mahamud, managerul de incidente Covid al OMS, a spus că nu este clar dacă BA.2 poate reinfecta persoanele care au avut anterior BA.1.

Acest lucru ar putea avea un impact semnificativ asupra cât de mult se poate răspândi virusul. Un studiu din Marea Britanie a constatat că două treimi dintre persoanele care au avut omicron au spus că au avut Covid înainte.

Majoritatea statelor din SUA au confirmat prezența BA.2, deși acesta circulă la un nivel scăzut, cu un total de 460 de cazuri confirmate până acum, potrivit unei baze de date internaționale care urmărește variantele de Covid.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private