Timpul excesiv pe ecran poate fi un semn de avertizare pentru autism și ADHD

Semn de avertizare pentru autism și ADHD. Există o dezbatere tot mai mare cu privire la legătura potențială dintre timpul petrecut pe ecran și riscul de a dezvolta tulburări de neurodezvoltare, cum ar fi tulburarea din spectrul autismului (TSA) și tulburarea de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD) la copii.

ADHD afectează abilitățile lingvistice, comportamentul și capacitatea unei persoane de a învăța și de a socializa, în timp ce autismul afectează în primul rând capacitatea de concentrare, de a rămâne nemișcată sau de a controla comportamentul impulsiv.

Multe dintre simptome se suprapun între cele două afecțiuni și o persoană poate dezvolta ambele afecțiuni.

Deși nu se cunoaște cauza exactă a acestor tulburări de neurodezvoltare, se crede că se datorează unei combinații de genetică și alți mai mulți factori, cum ar fi consumul de alcool și tutun de către părinți, nașterea prematură, greutatea scăzută la naștere și riscurile de mediu, cum ar fi expunerea la plumb.

Timpul excesiv pe ecran poate fi un semn de avertizare pentru autism și ADHD

Potrivit unui nou studiu, timpul excesiv pe ecran poate fi un semn precoce al tulburărilor de dezvoltare.

„În timp ce perioade lungi de timp pe ecran în copilărie s-a sugerat a fi o cauză pentru TSA/ADHD, rezultatele acestui studiu sugerează că unii oameni pot avea o predispoziție genetică de a folosi ecrane din cauza autismului”, a spus cercetătorul principal, Dr. Nagahide Takahashi. într-un comunicat de presă.

Potrivit studiului, copiii cu predispoziție genetică la autism sunt înclinați să petreacă mai mult timp pe ecrane, mai mult de trei până la patru ore de la începutul copilăriei. Este posibil ca copiii cu ADHD să-și mărească timpul petrecut pe ecran pe măsură ce îmbătrânesc, chiar dacă utilizarea inițială a ecranului a fost pentru o perioadă limitată.

Pentru a determina susceptibilitatea genetică la TSA și ADHD, cercetătorii au examinat 6,5 milioane de polimorfisme la 437 de copii. Polimorfismele sunt variații ale secvenței ADN care pot exista în două sau mai multe forme variante între indivizi sau populații diferiți.

Pe baza numărului și mărimii acestor variații de gene, au calculat scorul de risc poligenic asociat cu TSA/ADHD. Apoi a fost comparat cu timpul petrecut pe ecranul unui eșantion de copii cu vârsta de 18, 32 și 40 de luni.

„În general, cei cu risc genetic de TSA au avut de 1,5 ori mai multe șanse de a fi în grupul cu aproximativ trei ore de timp pe ecran pe zi și de 2,1 ori mai multe șanse de a fi în grupul cu mai mult de patru ore de timp pe ecran.” spuse Takahashi.

Rezultatele studiului sugerează că copiii cu risc de ADHD riscă să aibă prea mult timp pe ecran, mai ales că dependența de jocuri este obișnuită. Și pentru că timpul petrecut pe ecran tinde să fie mai lung pentru copiii care sunt deosebit de susceptibili la ADHD, părinții și îngrijitorii ar trebui să fie precauți cu privire la și fă-ți un angajament înainte de a deveni o problemă.

Recent Posts

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

25 de minute ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

56 de minute ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

o oră ago

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

2 ore ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

2 ore ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

3 ore ago

Citeste si: