Sari la conținut

Lege specială pentru copiii cu autism. Serviciile medicale gratuite de care vor beneficia micuții

copii cu autism
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Centru nou oferă terapie copiilor cu autism

Vești bune pentru părinții care au copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. Senatul a votat o lege care i-ar putea scuti de un efort financiar important: mersul la dentist.

Senatul a votat, în această săptămânăă, în unanimitate, proiectul de lege inițiat de senatorul social-democrat Claudiu Mureșan care prevede tratamente stomatologice gratuite pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.

Proiectul a fost depus la începutul lunii septembrie și a trecut cu succes de votul senatorilor, deschizând calea pentru o schimbare semnificativă în viața acestor copii speciali și a familiilor lor.

Din peste 15.000 de persoane diagnosticate cu autism în România, peste 13.000 sunt copii, spune senatorul. Costurile pentru tratamentele stomatologice sunt foarte mari, potrivit senatorului, iar statul trebuie să le asigure acestora accesul gratuit la îngrijire stomatologică, așa cum procedează și în cazul elevilor și studenților, transmite Mediafax.

copiii si vizita la stomatolog
Sursă foto: Centrul medical Invent

Proiectul de lege urmează să fie votat de Camera Deputaților.

„Copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite! Proiectul pe care l-am depus la începutul lunii septembrie, a fost votat, marți, în unanimitate, de Senat. Costurile îngrijirii și tratamentului celor 13,000 de copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist sunt deja foarte mari, iar statul trebuie să le asigure acestora accesul gratuit la îngrijire stomatologică, așa cum procedează și în cazul elevilor și studenților. Urmează, cât mai curând, votul din Camera Deputaților. Sunt convins că nedreptatea făcută acestor copii speciali și părinților lor va fi corectată foarte curând”, a scris senatorul Claudiu Mureșan pe Facebook.

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: