Tipuri de cancer greu de depistat. Simptomele apar în stadii avansate ale boli

Organizația Mondială a Sănătății explică faptul că cancerul este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Se estimează că este responsabil pentru 8,2 milioane de decese pe an.

Din acest motiv, depistarea precoce este considerată unul dintre cei mai importanți factori în creșterea șanselor de supraviețuire a pacienților afectați de această boală.

În linii mari, Institutul Național de Cancer explică faptul că această afecțiune medicală începe atunci când celulele din organism încep să se înmulțească necontrolat și formează mase cunoscute sub numele de tumori.

Denumirea tipului de cancer depinde de locul în care apare primul focar de celule canceroase.

Cancerul de sân, de plămâni și de prostată se numără printre cele mai frecvente tipuri de cancer. Simptomele identificabile ale acestor afecțiuni ajută, de obicei, la depistarea precoce.

Cu toate acestea, există și alte tipuri de cancer care nu sunt atât de ușor de depistat. Vi le prezentăm.

Cancerul pancreatic

Acest tip de cancer se poate dezvolta în urma înmulțirii necontrolate a două tipuri de celule prezente în pancreas, exocrine și endocrine.

Potrivit Institutului Național al Cancerului, cel mai frecvent cancer pancreatic este cel care se dezvoltă din celulele exocrine. Din nefericire, este, de asemenea, cel care este adesea identificat în stadii avansate.

Pancreatic Cancer Action Network explică faptul că depistarea târzie se datorează faptului că simptomele cancerului pancreatic nu sunt evidente.

În plus, deoarece pancreasul este situat în spatele stomacului, într-o parte greu accesibilă a cavității abdominale, este dificil pentru medici să simtă o tumoare în timpul unei examinări fizice.

Ovulation, Cervical Cancer, Infographic,

Cancer ovarian

Ginecologul Jennifer Williams explică faptul că, din nefericire, cancerul ovarian nu prezintă simptome decât în stadii avansate.

Din acest motiv, este cancerul ginecologic cu cea mai mare rată de mortalitate, deoarece în momentul în care este detectat, acesta s-a răspândit deja.

În acest sens, experții Clinicii Mayo spun că atunci când acest tip de cancer este depistat este pentru că s-a răspândit deja în alte părți ale corpului, cum ar fi pelvisul sau abdomenul.

Cancerul de rinichi

Cancerul de rinichi se referă la cancerul care începe în celulele rinichilor. Biblioteca Națională de Medicină a SUA explică faptul că această boală nu prezintă adesea simptome în stadiile sale incipiente, ceea ce înseamnă că este detectată atunci când este mai avansată.

În plus, potrivit Mayo Clinic, în prezent nu există teste de rutină care să ajute la depistarea acestui tip de cancer.

Cancerul cerebral

Gravitatea și depistarea cancerului cerebral depind în primul rând de locul din creier de unde provin tumorile. Potrivit Dr. Mark R. Gilbert, există peste 130 de tipuri de tumori cerebrale.

În unele cazuri, aceste mase de celule maligne pot afecta regiuni ale creierului în care leziunile sunt cele mai evidente.

Cu toate acestea, în alte situații, tumora poate fi localizată într-o zonă în care cel mai vizibil simptom este reprezentat doar de probleme de memorie sau oboseală.

Sarcomul țesuturilor moi

Sarcomul este un tip de cancer care își are originea în oase și în țesuturile moi. Sarcomul țesuturilor moi se poate dezvolta în mușchi, tendoane, grăsime și vase de sânge.

Biblioteca Națională de Medicină a SUA explică faptul că, pentru a diagnostica acest tip de cancer, este necesară îndepărtarea unei părți din țesutul moale.

 

Recent Posts

De ce se umflă picioarele și gleznele. Alimentele care cauzează retenție de apă

Alimente și băuturi de la care ți se umflă picioarele. Umflarea picioarelor și a gleznelor,…

21 de minute ago

Ce este pensia socială și de la ce vârstă poți beneficia de acest ajutor

Pensia socială. Știai că poți beneficia de o pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient?…

52 de minute ago

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric și combate guta

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric. Acidul uric este rezultatul descompunerii purinelor în organism.…

o oră ago

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

2 ore ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

2 ore ago

Citeste si: