Top 10 fructe cu proprietăți de purificare și vindecare a organismului

Din cuprinsul articolului

Alimentația este fundamentală pentru organismul nostru. În mod ideal, aceasta trebuie să asigure toți nutrienții necesari corpului, pentru o funcționare corespunzătoare.

Alimentația poate susține sănătatea, sau ne poate îmbolnăvi. Pentru a te menține cât mai sănătos este indicat să renunți la produsele intens procesate și să alegi mereu aliment din surse sigure și curate.

Corpul nostru este foarte inteligent. Acesta ne oferă tot felul de semne atunci când s-au acumulat multe toxine sau există anumite carențe în organism.

Prevenirea este mai importantă decât tratamentul, iar alimentația te poate ajuta să reduci riscul multor boli. Iată câteva fructe pe care pe poți intoduce în alimentație pentru a te vindeca și purifica.

Top 10 fructe vindecătoare

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare care sunt cele 10 fructe cu proprietăți de detoxifiere și vindecare.

„Iată ce beneficii oferă aceste fructe vindecătoare corpului tău:

Afine: antoioxidant suprem, plin de vitamine și minerale care întăresc imunitatea și hrănesc corpul.

Mere: au proprietăți de stimulare a sistemului imunitar și de prevenire a bolilor, antiinflamatoare, foarte alcaline, detoxifică ficatul și vezica biliară.

Lămâie: conține proprietăți antibiotice, antiseptice și anticancerigene, curăță și detoxifică întregul organism. Sunt alcaline, întăresc sistemul imunitar și reduc inflamația.

Struguri: antioxidanți puternici, antiinflamatorii, antivirale, antimicrobiene, anti-îmbătrânire și anticancerigene.

Papaya: ajută la vindecarea oricărui tip de tulburare digestivă, este antivirală și antiinflamatoare. Îmbunătățește pielea, părul, unghiile și luminează ochii.

Zmeură: antioxidant de top bogat în vitamine și minerale, antiinflamator, anticancerigen, anti-îmbătrânire, benefic pentru pierderea în greutate, îmbunătățește dezechilibrul insulinei, reglează zahărul din sânge. Curăță mucusul și toxinele din organism, echilibrează sistemele endocrin, reproductiv și neurologic.

Portocale: ajută la prevenirea cancerului, scăderea tensiunii arteriale, combaterea infecțiilor virale, ameliorarea constipației, întărirea oaselor și a dinților, prevenirea pietrelor la rinichi. Bogat în glutation, esențial pentru funcționarea sănătoasă a ochilor și a plămânilor. Un antiseptic intern, purifică și întărește toate organele. Antiinflamator și antiviral.

Smochine: oferă energie și vitalitate, ajută la repararea sistemului digestiv, cardiovascular, limfatic, reproductiv, muscular, imunitar și osos.

Banane: un aliment excelent pentru creier, ajută la construirea mușchilor și întărește sistemul nervos. Au compuși puternici antifungici și antibiotici, care oprește virușii.

Rodiile: întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc circulația, oferă protecție împotriva cancerului și Alzheimer. Reduc riscul bolilor de inima, antiinflamator, antibacterian, antiviral, ajută la prevenirea cheagurilor de sânge”, recomandă Patricia Rusu, nutriționist.

Recent Posts

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

30 de minute ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

60 de minute ago

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

2 ore ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

2 ore ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

14 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

14 ore ago

Citeste si: