Categories: Ştiri sănătate

Trafic de țesuturi umane la o clinică din Capitală! Oamenii legii au deschis o anchetă

Trafic de țesuturi umane la o clinică privată din Capitală! În acest caz, oamenii legii au demarat o anchetă.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au suspiciuni că în perioada 2019-2021 o clinică medicală privată a introdus pe teritoriul României țesuturi de origine umană.

300 de transplanturi frauduloase

Surse din anchetă au declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că este vorba despre cornee, care ar fi fost adusă din Italia pentru diferite transplanturi.

Potrivit informațiileo, clinică nu avea autorizație specială emisă de către Agenția Națională de Transplant.

De asemenea, sursele citate spun că ar fi vorba despre 300 de transplanturi frauduloase în acești doi ani, un astfel de transplant ajungând până la 6000 de euro.

Procurorii au descins la clinică de unde ar fi ridicat diferite documente. Mai mult decât atât, procurorul i-ar fi adus la cunoștință administratorului calitatea oficială de suspect în acest caz.

Clinica medicală funcționează în continuare, iar până la acest moment nu există nicio plângere oficială de la vreun pacient.

Transplantul de cornee

Transplantul de cornee, cunoscut și sub numele de grefa de cornee, este o procedură chirurgicală în care o cornee deteriorată sau bolnavă este înlocuită cu țesut corneean donat.

Corneea este partea frontală transparentă a ochiului care acoperă irisul, pupila și camera anterioară. Intervenția chirurgicală este efectuată de oftalmologi, medici specializați în ochi, și se face adesea în regim ambulatoriu.

Donatorii pot fi de orice vârstă, așa cum se arată în cazul lui Janis Babson, care și-a donat ochii după ce a murit la vârsta de 10 ani. Transplantul de cornee se realizează atunci când medicamentele, chirurgia conservatoare a keratoconului și cross-linking-ul nu mai pot vindeca corneea.

Indicații

Optică: Pentru îmbunătățirea acuității vizuale prin înlocuirea țesutului gazdă opac sau distorsionat cu un țesut donator sănătos și transparent. Cea mai frecventă indicație din această categorie este keratopatia buloasă pseudofakică, urmată de keratoconus, degenerare corneană, keratoglobus și distrofie, precum și cicatrici datorate keratitei și traumatismelor.

Tectonică/reconstructivă: Pentru a păstra anatomia și integritatea corneei la pacienții cu subțiere stromală și descemetoceles, sau pentru a reconstrui anatomia ochiului, de exemplu, după o perforație corneană.

Terapeutic: Pentru a îndepărta țesutul cornean inflamat care nu răspunde la tratamentul cu antibiotice sau antivirale.

Cosmetic: Pentru a îmbunătăți aspectul pacienților cu cicatrici corneene care au dat o nuanță albicioasă sau opacă corneei.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

20 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

49 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra