joi, octombrie 6, 2022

Trafic de țesuturi umane la o clinică privată din Capitală! În acest caz, oamenii legii au demarat o anchetă.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au suspiciuni că în perioada 2019-2021 o clinică medicală privată a introdus pe teritoriul României țesuturi de origine umană.

300 de transplanturi frauduloase

Surse din anchetă au declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că este vorba despre cornee, care ar fi fost adusă din Italia pentru diferite transplanturi.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

Potrivit informațiileo, clinică nu avea autorizație specială emisă de către Agenția Națională de Transplant.

De asemenea, sursele citate spun că ar fi vorba despre 300 de transplanturi frauduloase în acești doi ani, un astfel de transplant ajungând până la 6000 de euro.

Procurorii au descins la clinică de unde ar fi ridicat diferite documente. Mai mult decât atât, procurorul i-ar fi adus la cunoștință administratorului calitatea oficială de suspect în acest caz.

Clinica medicală funcționează în continuare, iar până la acest moment nu există nicio plângere oficială de la vreun pacient.

Te-ar mai interesa: Șocant! Dieta cu grapefruit aproape a provocat amp...

Transplantul de cornee

Transplantul de cornee, cunoscut și sub numele de grefa de cornee, este o procedură chirurgicală în care o cornee deteriorată sau bolnavă este înlocuită cu țesut corneean donat.

Corneea este partea frontală transparentă a ochiului care acoperă irisul, pupila și camera anterioară. Intervenția chirurgicală este efectuată de oftalmologi, medici specializați în ochi, și se face adesea în regim ambulatoriu.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii atenționează: Risc mai mare de atac d...

Donatorii pot fi de orice vârstă, așa cum se arată în cazul lui Janis Babson, care și-a donat ochii după ce a murit la vârsta de 10 ani. Transplantul de cornee se realizează atunci când medicamentele, chirurgia conservatoare a keratoconului și cross-linking-ul nu mai pot vindeca corneea.

Indicații

Optică: Pentru îmbunătățirea acuității vizuale prin înlocuirea țesutului gazdă opac sau distorsionat cu un țesut donator sănătos și transparent. Cea mai frecventă indicație din această categorie este keratopatia buloasă pseudofakică, urmată de keratoconus, degenerare corneană, keratoglobus și distrofie, precum și cicatrici datorate keratitei și traumatismelor.

Te-ar mai interesa: 5 semne de depresie pe care nu ar trebui să le ign...

Tectonică/reconstructivă: Pentru a păstra anatomia și integritatea corneei la pacienții cu subțiere stromală și descemetoceles, sau pentru a reconstrui anatomia ochiului, de exemplu, după o perforație corneană.

Terapeutic: Pentru a îndepărta țesutul cornean inflamat care nu răspunde la tratamentul cu antibiotice sau antivirale.

Cosmetic: Pentru a îmbunătăți aspectul pacienților cu cicatrici corneene care au dat o nuanță albicioasă sau opacă corneei.

Te-ar mai interesa: Dramă teribilă pentru o celebră artistă: Mi-au dat...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private