Categories: Expertul zilei

Tratament nou anti-Covid-19 la Timișoara, anunțat de dr. Virgil Musta. E în sprijinul pacienților, să nu mai ajungă la Terapie Intensivă

Dr. Virgil Musta de la spitalul Victor Babeș din Timișoara a dezvăluit în exclusivitate pentru Mediafax protocolul nou care se aplică la Timișoara în lupta cu temuta boala Covid-19.

Dr. Virgil Musta a coordonat excelent criza sanitară din acest oraș și acum protocolul schimbat vine în sprijinul pacienților, pentru a evita secția de Terapie Intensivă.

Dr. Virgil Musta a explicat Mediafax că pacienții asimptomatici nu sunt tratați cu antivirale specifice, ci doar cu Paracetamol și izolați pentru a evita diseminarea bolii.

Tot cunoscutul medic a spus că a luat deja legătura cu cardiologii pentru a stabili cel mai eficient anticoagulant în tratamentul bolnavilor infectați cu noul coronavirus.

Importantă este tratarea rapidă, pentru a se evita agravarea bolii. De aceea depistarea este esențială.

Protocolul stabilit la Timișoara este de tratament antiviral, la care au asociat tratamentul patogenic de profilaxie a complicațiilor tromboembolice și inflamatorii. Toate se aplică specific în funcție de faza și forma clinică de boală.

Potrivit dr. Virgil Musta, anticoagulantul este folosit în patologia cardiovasculară, iar antiinflamatoriile sunt medicamente non steroide, ca aspirina și nurofenul.

Noul protocol de la Timișoara are la bază noutățile descoperite la nivel internațional de cercetători și modelele care au dat rezultate la clinicile de renume din străinătate. Potrivit ultimelor date, este nevoie de introducerea anticoagulantelor, întrucât medicii de pe întregul mapamond au raportat prezența trombozelor majore, a cheagurilor de sânge în zone diverse ale pacienților cu COVID-19.

Potrivit medicilor din reputatul spital „Mount Sinai” din New York, noul coronavirus afectează, de fapt, sângele, iar insuficiența respiratorie este doar un simptom al acestui proces de tromboză declanșat de SARS-CoV-2.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra