Categories: Ştiri sănătate

Tratamentul revoluționar care ar putea vindeca orice boală. Cum funcționează?

Produsele farmaceutice, plantele, tratamentele naturiste sunt utilizate din cele mai vechi timpuri pentru a vindeca anumite boli și manifestări, indiferent de forma lor. Există, însă, un tratament care ar putea avea efect asupra tuturor bolilor?

Specialiștii susțin că orice boală poate fi influențată de propriile gânduri și speranțe, iar creierul este primul care vindecă boala. Efectul Placebo se bazează exact pe această variantă, în care persoanele se vindecă singure, ca prin minune, numai prin gând.

Efectul Placebo a fost observat de cercetători atunci când voluntarii participau la studii pentru a dovedi și testa eficacitatea unor medicamente. Adesea, jumătate dintre participanți primeau medicamentul propriu-zis, iar jumătate primeau, fără să știe, un tratament asemănător, însă care nu avea nicio substanță activă.

Cercetătorii au fost surprinși să observe că participanții care primeau medicamentul placebo se vindecau miraculos, crezând că au primit medicamentul care urma să le trateze boala de care sufereau.

Efectul Placebo poate vindeca orice boală?

Efectul Placebo este eficient deoarece activează mecanismele proprii ale organismului de vindecare. Acesta se bazează pe convingerea oamenilor de a se trata în momentul în care iau un medicament, deși acesta nu oferă prea multe proprietăți farmaceutice su substanțe active.

O parte din frumusețea efectului placebo este că el activează sistemele existente de vindecare în minte și corp. Placebo funcționează și prin crearea de așteptări și răspunsuri condiționate, notează ziare.com.

Mai multe studii de imagistică cerebrală demonstrează modificări ale creierului, ca răspuns la tratamentele cu placebo care au avut succes, în cazul durerii, susțin doi medici psihologi de la Universitatea Michigan.

Bolile care răspund pozitiv la placebo sunt depresia, durerea, oboseala, alergiile, sindromul colonului iritat, afecțiunea Parkinson și chiar osteoartrita. Cu toate acestea, există persoane care s-au vindecat și de boli mai grave, numai prin convingere proprie, bazându-se pe mecanismul natural de vindecare.

Studiile au arătat că efectul placebo este atât de puternic încât multe medicamente nu oferă mai multă ușurare decât tratamentele cu placebo.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra