Categories: Ştiri sănătate

Trei din zece femei sunt prea jenate pentru a merge la un ginecolog

Multe femei se simt inconfortabil sau jenate când vorbesc despre corpul lor, iar trei din zece ar prefera să apeleze la internet pentru sfaturi decât la un expert în sănătate.

Un ginecolog le-a îndemnat pe femei să nu se simtă jenate să vorbească despre părțile lor intime, după ce un studiu a arătat că aproape o treime (30%) ar prefera să ceară sfaturi de la internet decât de la un expert în sănătate.

  • Aproape jumătate dintre femei (46%) ar prefera să apeleze la cumpărături online atunci când vine vorba de nevoia de a cumpăra produse intime, în loc să le ridice de la ghișeu.
  • Dar când comandă astfel de articole de la ghișeul unei farmacii, 21% vor vorbi pe un ton stins sau în șoaptă – deoarece patru din zece cred că există o lipsă de intimitate atunci când cumpără dintr-un magazin.

Trei din zece femei sunt prea jenate pentru a merge la un ginecolog

Un sondaj de 5.000 de femei, care au participat la cel mai mare „studiu vaginal” din Marea Britanie, a constatat că 42% sunt chiar prea jenate să discute chestiuni intime despre corpul lor cu prietenii lor apropiați – inclusiv probleme medicale comune, cum ar fi vaginoză bacteriană sau afte.

Potrivit talker.news, principalul motiv invocat pentru a evita astfel de subiecte este că 74% cred că femeile sunt învățate încă de la o vârstă fragedă să-și ascundă experiențele și „să fie discrete” atunci când se referă la orice are de-a face cu funcțiile lor corporale.

Studiul a constatat că peste un sfert (28%) dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 45 și 55 de ani au chiar un „nume” pentru părțile lor feminine (de exemplu, vagin sau vulve). Și chiar dacă șapte din zece știu că prin ce trec este complet natural,  preferă să minimizeze cât mai mult posibil.

În timp ce femeile mai tinere, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, au spus că au învățat puțin despre biologia lor la școală (47%), mai mult de jumătate (57%) nu au nicio idee despre ceea ce corpul lor le aruncă în mod constant.

Puțin mai puțin de jumătate (46%) cred că există o stigmatizare în ceea ce privește vorbirea despre părțile tale intime, deoarece există teamă de a fi judecat, în timp ce 40% cred că este jenant – iar 39% au spus că este pentru că părinții lor nu au vorbit suficient despre asta.

Și dintre cele care nu ar cer niciodată produse intime la ghișeu, 39% se simt stânjenite sau rușinate să facă acest lucru. Dar mai mult de trei din zece (31%) se simt inconfortabil căutând ajutor pentru părțile lor intime atunci când se confruntă cu disconfort.

 44% au spus că nu știu care sunt simptomele vaginozei bacteriene – deși 76% cred că ar fi capabile să identifice afte.

Un sfert dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani ar lipsi de la serviciu dacă ar experimenta un miros vaginal puternic – comparativ cu doar 16% dintre cele cu vârsta între 45 și 54 de ani, potrivit datelor OnePoll.com.

Recent Posts

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

7 minute ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

36 de minute ago

Zodia cu probleme mari pe a cincea casă! Vin situații dureroase

Mariana Cojocaru susține că o singură zodie întâmpină ceva probleme în această perioadă a anului.…

o oră ago

De ce e mai sănătoasă cafeaua cu lapte. Are un efect uimitor

Datorită combinației dintre proteinele și antioxidanții pe care o conține, cafeaua cu lapte poate avea…

2 ore ago

Cum se recalculează pensiile. CNNP a publicat procedura exactă

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a emis formularele pentru recalcularea pensiilor, care va avea…

2 ore ago

Situație alarmantă. A apărul un nou virus mortal înrudit cu cel care produce Covid

A apărul un nou virus. Experții din domeniul sănătății sunt în stare de alertă maximă…

3 ore ago

Citeste si: