Sari la conținut

Transpirația cu miros neplăcut poate indica o afecțiune incurabilă

În prezent, nu există un tratament pentru aceste afecțiuni, care pot produce un miros de „pește”, dar există măsuri pe care le puteți lua pentru a diminua simptomele.

Odată cu vara în plină desfășurare, mulți oameni vor observa că transpiră mai mult decât de obicei.

O anumită cantitate de transpirație este o reacție normală la temperatură și la mișcare.

Cu toate acestea, alții ar putea transpira chiar mai mult din cauza unor afecțiuni precum diabetul și o tiroidă hiperactivă.

În unele cazuri, însă, mirosul transpirației dumneavoastră ar putea fi mai extrem.

Potrivit NHS, trimetilaminuria este o afecțiune „neobișnuită” care provoacă un miros neplăcut de pește putrezit în fluidele corporale, inclusiv în transpirație.

„Simptomele trimetilaminuriei pot fi prezente încă de la naștere, dar este posibil ca acestea să nu înceapă decât mai târziu în viață, adesea în jurul pubertății”, explică organismul de sănătate.

„Singurul simptom este un miros neplăcut, de obicei de pește putrezit – deși poate fi descris ca mirosind ca și alte lucruri.”

Acesta poate afecta:

  • Respirația
  • Transpirația
  • Urina
  • Fluidele vaginale.

Mirosul poate fi „constant” sau poate „să apară și să dispară”, avertizează NHS.

Care sunt cauzele trimetilaminuriei?

Trimetilamina este o substanță chimică puternic mirositoare produsă în intestin atunci când bacteriile descompun alimentele.

La majoritatea oamenilor, organismul este capabil să transforme trimetilamina într-o altă substanță chimică care nu miroase.

Cu toate acestea, la o persoană cu trimetilaminurie, organismul nu poate face acest lucru, iar substanța chimică se acumulează în organism și se infiltrează în fluide precum transpirația.

Acest lucru înseamnă că trimetilamina se acumulează în organism și ajunge în fluidele corporale precum transpirația.

Când trebuie să consultați un medic

NHS sfătuiește să vă consultați medicul de familie dacă observați un „miros puternic și neplăcut care nu dispare”.

Inițial, acesta va verifica dacă există cauze mai comune ale mirosului, cum ar fi boala gingivală, mirosul corporal, vaginoza bacteriană sau o infecție a tractului urinar.

Aceștia pot verifica dacă există cauze mai comune, cum ar fi mirosul corporal, boli ale gingiilor, o infecție a tractului urinar sau vaginoza bacteriană.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel