Categories: Stil de viaţă

Trei tipuri de carne care ar putea ajuta la scăderea colesterolului

Creșterea aportului de omega-3 prin alimentație ar putea ajuta, de asemenea, la controlul nivelului de colesterol, a declarat un expert.

Dacă aveți un nivel ridicat de colesterol înseamnă că aveți o cantitate prea mare de substanță grasă numită colesterol în sânge.

În timp, acest colesterol se poate acumula, împiedicând sângele să circule prin corp atât de ușor pe cât ar trebui.

Deși acest lucru poate să nu cauzeze o problemă la început, poate duce la urgențe medicale care pun viața în pericol, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Prin urmare, este important să vă mențineți nivelul scăzut al colesterolului.

Dieta joacă un rol imens în nivelul de colesterol, alimentele bogate în grăsimi saturate fiind printre cele mai proaste lucruri pe care trebuie să le consumați.

Un expert a avertizat că tipul de carne pe care îl consumați poate afecta, de asemenea, nivelurile.

Nutriționistul înregistrat și specialist în cercetare și dezvoltare la Nutrivitality, Elizabeth Wall, a vorbit cu Express.co.uk pentru a da mai multe explicații.

„Colesterolul este o substanță grasă care poate provoca acumulări în artere și poate restricționa circulația sângelui și este adesea absorbit din alimente”, a spus ea.

Ea a sfătuit să înlocuiți carnea roșie cu alte trei tipuri de carne din acest motiv.

Trei tipuri de carne care ar putea ajuta la scăderea colesterolului

Acestea sunt:

  • Pui
  • Curcan
  • Pește.

Dna Wall a spus: „Consumul de prea multă grăsime și carne roșie va crește colesterolul și aportul de grăsimi saturate, așa că dacă optați pentru alternative cu conținut scăzut de grăsimi pentru produse precum brânza, laptele și iaurtul și alegeți carne albă slabă, cum ar fi puiul, curcanul și peștele, veți contribui la reducerea șanselor de accident vascular cerebral, boli de inimă și diabet de tip 2.”

Charity Heart UK recomandă, de asemenea, evitarea cărnurilor grase și procesate pentru a preveni ca nivelul colesterolului să devină prea ridicat.

Printre acestea se numără cărnuri precum:

  • Carne de porc
  • Carne de vită
  • Carne de miel
  • Cârnați
  • Șuncă
  • Jambon

Recent Posts

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

17 minute ago

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

47 de minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical. Modificări importante privind concediul medical

Medicii de familie pot elibera un certificat de concediu medical pentru o perioadă de 7…

2 ore ago

Top 10 alimente pentru a elimina toxinele din ficat în mod natural și pentru a preveni insuficiența hepatică

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește ca depozit de nutrienți…

2 ore ago

Pensiile acestor români se recalculează de două ori. Daniel Baciu: „Vor primi încă o creștere a veniturilor!”

Seniorii țării s-au bucurat de o creștere a pensiilor cu 13,8% la 1 ianuarie în…

3 ore ago

Citeste si: