Sari la conținut

Trei tipuri de carne care ar putea ajuta la scăderea colesterolului

piept de pui cu orez
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
piept de pui cu orez

Creșterea aportului de omega-3 prin alimentație ar putea ajuta, de asemenea, la controlul nivelului de colesterol, a declarat un expert.

Dacă aveți un nivel ridicat de colesterol înseamnă că aveți o cantitate prea mare de substanță grasă numită colesterol în sânge.

În timp, acest colesterol se poate acumula, împiedicând sângele să circule prin corp atât de ușor pe cât ar trebui.

Deși acest lucru poate să nu cauzeze o problemă la început, poate duce la urgențe medicale care pun viața în pericol, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Prin urmare, este important să vă mențineți nivelul scăzut al colesterolului.

Dieta joacă un rol imens în nivelul de colesterol, alimentele bogate în grăsimi saturate fiind printre cele mai proaste lucruri pe care trebuie să le consumați.

Un expert a avertizat că tipul de carne pe care îl consumați poate afecta, de asemenea, nivelurile.

Nutriționistul înregistrat și specialist în cercetare și dezvoltare la Nutrivitality, Elizabeth Wall, a vorbit cu Express.co.uk pentru a da mai multe explicații.

„Colesterolul este o substanță grasă care poate provoca acumulări în artere și poate restricționa circulația sângelui și este adesea absorbit din alimente”, a spus ea.

Ea a sfătuit să înlocuiți carnea roșie cu alte trei tipuri de carne din acest motiv.

Dezlegare la peste

Trei tipuri de carne care ar putea ajuta la scăderea colesterolului

Acestea sunt:

  • Pui
  • Curcan
  • Pește.

Dna Wall a spus: „Consumul de prea multă grăsime și carne roșie va crește colesterolul și aportul de grăsimi saturate, așa că dacă optați pentru alternative cu conținut scăzut de grăsimi pentru produse precum brânza, laptele și iaurtul și alegeți carne albă slabă, cum ar fi puiul, curcanul și peștele, veți contribui la reducerea șanselor de accident vascular cerebral, boli de inimă și diabet de tip 2.”

Charity Heart UK recomandă, de asemenea, evitarea cărnurilor grase și procesate pentru a preveni ca nivelul colesterolului să devină prea ridicat.

Printre acestea se numără cărnuri precum:

  • Carne de porc
  • Carne de vită
  • Carne de miel
  • Cârnați
  • Șuncă
  • Jambon
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel