Sari la conținut

Medic: Două tipuri de carne pot crește cu 14% riscul de accident vascular cerebral

accident vascular cerebral
Sursa foto: arhiva Doctorul Zileui
consecințele unui nivel ridicat de zahăr din sânge

Riscul de accident vascular cerebral ar putea fi determinat în mod îngrijorător de ceea ce mâncați, inclusiv de două tipuri de carne.

Potrivit Dr. Shireen Kassam, unul dintre fondatorii Plant-Based Health Professionals UK, „principalele alimente” care v-ar putea predispune la un accident vascular cerebral sunt carnea procesată și carnea roșie.

De la sărare până la vindecare, carnea procesată este de așa natură încât a fost modificată într-un fel sau altul pentru a o conserva sau aromatiza.

Carnea procesată include produse clasice precum cârnații, șunca și jambonul, în timp ce carnea roșie descrie carnea de vită și de porc.

Nu vă încredeți doar în cuvântul medicului, deoarece o cercetare, publicată în European Heart Journal, evidențiază, de asemenea, acest risc.

Citeste si:

Analizând peste 400.000 de participanți din nouă țări, studiul a identificat alimentele legate de riscul atât de accident vascular cerebral ischemic, cât și de accident vascular cerebral hemoragic.

Două tipuri de carne pot crește cu 14% riscul de accident vascular cerebral

Mai rău, doar 50 de grame de carne roșie și procesată consumate pe zi au fost legate de un risc cu 14% mai mare de accident vascular cerebral ischemic.

Cu toate acestea, Dr. Kassam a precizat că acesta este doar un studiu și că rezultatele sale trebuie să fie confirmate înainte de a se putea trage vreo concluzie.

Acesta a spus: „[Mai mult], atunci când rezultatele au fost ajustate în funcție de consumul altor alimente, cum ar fi fructele și legumele, acest risc a dispărut, ceea ce înseamnă că consumul de carne roșie și de carne procesată a reflectat lipsa fructelor și legumelor din alimentație și o calitate slabă a alimentației în general.”

În ciuda faptului că sunt necesare mai multe cercetări în acest domeniu, carnea roșie și procesată este legată de o serie întreagă de probleme de sănătate, de la cancer la boli de inimă, scrie Express.

Dr. Kassam a declarat: „Nu este o problemă: „Pentru aceste alimente și băuturi nesănătoase nu există cu adevărat o limită sigură, cu un efect de doză, astfel încât cu cât consumați mai mult, cu atât crește riscul.

„Dacă aveți de gând să mâncați carne roșie și procesată, păstrați-o la minimum și asigurați-vă că o consumați cu multe fructe și legume.

„Cu toate acestea, carnea roșie și procesată este cel mai bine evitată, iar această recomandare este susținută de principalele orientări internaționale.”

Pentru a reduce la minimum riscul de accident vascular cerebral, medicul a recomandat înlocuirea acestor tipuri de carne cu fructe sănătoase, legume, cereale integrale, fasole, nuci și semințe.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.