Trucul alimentar cu efecte rapide pentru reducerea colesterolului după vârsta de 50 de ani

După 50 de ani, în organism apar multe schimbări, iar una dintre ele este legată de creșterea nivelului de colesterol.

De altfel, colesterolul ridicat este o problemă comună de sănătate care trece adesea neobservată până când duce la probleme mai grave, cum ar fi boli de inimă sau accident vascular cerebral. Deși afectează în primul rând vasele de sânge, efectele sale se pot manifesta în moduri neașteptate, inclusiv pe piele.

De obicei, hipercolesterolemia (valorile mari ale colesterolului în sânge) nu provoacă simptome și tocmai de aceea este important să faci analize și teste și să verifici nivelul colesterolului în mod regulat, până nu este prea târziu.
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Nutriționistul Amy Goodson a dezvăluit una dintre cele mai bune modalități de a scădea valorile colesterolului după vârsta de 50 de ani. 

„Deși mulți factori afectează nivelul colesterolului, cum ar fi dieta, fumatul, exercițiile fizice și genetica, vârsta ta joacă, de asemenea, un rol în creșterea colesterolului”, a spus nutriționista. Potrivit acesteia, cele mai expuse acestui risc sunt femeile care au intrat la menopauză.

Truc alimentar eficient

„Începând cu vârsta de 50 și 60 de ani este important să faci tot ce poți pentru a-ți menține nivelul de colesterol stabil. În primul rând, este important să practici o activitate fizică adecvată şi să-ţi controlezi dieta. Una dintre cele mai bune modalități de a reduce colesterolul este includerea fibrelor solubile în dieta zilnică”, spune medicul.

Sursă foto: Unsplash

Trucul constă în faptul că fibrele solubile se dizolvă în apă, formând un material asemănător unui gel care se poate lega de colesterolul din intestin, împiedicând astfel absorbția acestuia. Fibrele solubile dau o senzaţie de saţietate mai repede.

Cum să obțineți fibre solubile?

Dr. Goodson recomandă consumul de ovăz (cereale), fructe, fasole, semințe și nuci: „Mâncați 25 până la 38 de grame de fibre pe zi. Este imperativ ca 5 până la 10 grame din această cantitate să fie fibre solubile”.

Alimente bogate în fibre solubile

  • tărâţe şi fulgi de ovăz,
  • fasole,
  • mazăre,
  • tărâţe de orez,
  • orz,
  • citrice,
  • căpşuni,
  • mere (pulpă).

Recent Posts

Cel mai bun fruct pentru digestie. Conține multe fibre și este accesibil la preț

Cel mai bun fruct pentru digestie. Digestia este procesul prin care alimentele sunt descompuse chimic…

21 de minute ago

Cozonac moale și pufos. Două secrete pe care fiecare gospodină ar trebui să le cunoască

Pe 5 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele 2024. Toată lumea știe că Paștele nu este…

50 de minute ago

Comisia Europeană: Ancheta împotriva Facebook și Instagram. Ce obligații au încălcat

Comisia Europeană: Anchetă deschisă de Comisia Europeana împotriva reţelelor sociale Facebook şi Instagram, ale grupului…

o oră ago

Ancheta în cazul celor 17 pacienți decedați de la Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns la final. Iată care sunt concluziile

 Ancheta în cazul celor 17 pacienți decedați de la Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns la…

2 ore ago

Este Miercurea Mare. Ziua în care Iuda l-a trădat pe Hristos

 Miercurea Mare. În Miercurea Mare este Cina cea de Taină a Fiului lui Dumnezeu cu Apostolii,…

2 ore ago

Ce să alegi pentru masa de Paște, măsline negre sau verzi? Vezi care este diferența

Ce să alegi pentru masa de Paște, măsline negre sau verzi? Măslinele negre și cele…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului