Categories: Ştiri sănătate

Tudor Gheorghe, mesaj către ministrul Sănătății: „Spuneți-mi, când îmi dați voie să îi fac pe oameni să uite că au trecut prin pandemie?”

Tudor Gheorghe, unul dintre cei mai iubiți artiști ai României, face un apel către autorități. Pandemia, se pare, l-a făcut să îi fie tot mai dor de căldura oamenilor din sala de spectacol.

Astfel, îl întreabă pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, când va putea reveni și când vom uita cu toții de această pandemie.

Din fericire, dacă evoluția epidemiologică este una favorabilă, vom putea participa la evenimente într-o măsură mai relaxată din martie.

Când ne vom putea bucura din nou de evenimente?

Am încredere în profesorul Rafila. Dintr-o dată toţi sunt specialişti, virusologi şi se apucă să dea indicaţii şi să îl certe pe profesorul Rafila, care știe despre ce e vorba, știe despre ce e vorba.

Domnule profesor, când îmi dați voie să bucur țara asta? Atât. Spuneți-mi când îmi dați voie să îi fac pe oameni să uite că au trecut prin pandemie?”, l-a întrebat Tudor Gheorghe pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit RRA.

Medicul Alexandru Rafila a susținut că, în acest moment, capacitatea la care se pot organiza evenimente este de 30%. Acest lucru s-ar putea schimba din martie, dacă situația epidemiologică o va permite. De asemenea, relaxarea măsurilor ar putea implica și renunțarea la certificat pentru a obține accesul la aceste evenimente.

Opinia mea este că 50% o să fie posibil din luna martie, 50% prezență la spectacole sau la alte tipuri de evenimente și odată cu luna aprilie probabil că o să ajungem într-o situație de normalitate în care participarea să fie similară cu cea din perioade de normalitate.

Trebuie sigur să vă spun că, sau să păstrez măcar o rezervă, pentru că nu pot să…, eu totuși pot să fac estimări dar spre deosebire de alte persoane nu am certitudini, prefer să fiu mai rezervat, dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce privește activitatea socială și economică, implicit cea culturală…”, a explicat ministrul Sănățății, Alexandru Rafila.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

19 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

49 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică