miercuri, noiembrie 30, 2022

Tudor Gheorghe, unul dintre cei mai iubiți artiști ai României, face un apel către autorități. Pandemia, se pare, l-a făcut să îi fie tot mai dor de căldura oamenilor din sala de spectacol.

Astfel, îl întreabă pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, când va putea reveni și când vom uita cu toții de această pandemie.

Din fericire, dacă evoluția epidemiologică este una favorabilă, vom putea participa la evenimente într-o măsură mai relaxată din martie.

Te-ar mai interesa: Sfaturi de la prof. Vlad Ciurea pentru somn linișt...

Când ne vom putea bucura din nou de evenimente?

Am încredere în profesorul Rafila. Dintr-o dată toţi sunt specialişti, virusologi şi se apucă să dea indicaţii şi să îl certe pe profesorul Rafila, care știe despre ce e vorba, știe despre ce e vorba.

Domnule profesor, când îmi dați voie să bucur țara asta? Atât. Spuneți-mi când îmi dați voie să îi fac pe oameni să uite că au trecut prin pandemie?”, l-a întrebat Tudor Gheorghe pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit RRA.

Medicul Alexandru Rafila a susținut că, în acest moment, capacitatea la care se pot organiza evenimente este de 30%. Acest lucru s-ar putea schimba din martie, dacă situația epidemiologică o va permite. De asemenea, relaxarea măsurilor ar putea implica și renunțarea la certificat pentru a obține accesul la aceste evenimente.

Te-ar mai interesa: Urmează și o criză uriașă de medicamente… Dr...

Opinia mea este că 50% o să fie posibil din luna martie, 50% prezență la spectacole sau la alte tipuri de evenimente și odată cu luna aprilie probabil că o să ajungem într-o situație de normalitate în care participarea să fie similară cu cea din perioade de normalitate.

Trebuie sigur să vă spun că, sau să păstrez măcar o rezervă, pentru că nu pot să…, eu totuși pot să fac estimări dar spre deosebire de alte persoane nu am certitudini, prefer să fiu mai rezervat, dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce privește activitatea socială și economică, implicit cea culturală…”, a explicat ministrul Sănățății, Alexandru Rafila.

Te-ar mai interesa: Scandalul de dopaj al Simonei Halep ia o nouă ampl...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private